Figueras, Font i Esteban lluitaran pel bronze al Mundial Sub-19

Font ha estat el màxim anotador de la selecció espanyola amb 13 punts, però no ha pogut evitar la derrota

Pol Figueras, Aleix Font i Max Esteban lluitaran per la tercera plaça del Mundial Sub-19 d’Egipte. El combinat estatal ha caigut als darrers instants davant a la selecció italiana per 63-66 a la semifinal, i lluitarà pel bronze de la categoria.

Tot i la derrota, els jugadors barcelonistes han tingut una actuació destacada. Font s’ha erigit com a peça clau en el bon inici espanyol (14-4), ja que ha anotat els seus primers tres llançaments de manera consecutiva. El combinat espanyol ha augmentat diferències exponencialment durant els primers deu minuts i ha arribat al final del primer període amb 22-9 al marcador.

Al segon quart, però, el partit ha canviat totalment. Itàlia ha reaccionat i amb un parcial de 8-20, ha marxat al vestidor a només un punt de diferència (30-29).

Igualtat i nerviosisme

A la represa, la selecció espanyola ha intentat recuperar el control del partit, però la selecció transalpina s’ha col·locat per davant (40-41, min 28) i el combinat espanyol ha patit de valent per controlar el marcador. Tot i la insistència italiana, Espanya ha aconseguit entrar al darrer quart amb avantatge (45-44).

A l’últim període les alternatives han estat constants, i les distàncies entre els dos equips sempre han estat mínimes. Cinc punts consecutius de Max Esteban establien un marge (60-49, min 36) que semblava decisiu per al conjunt estatal, però als instants finals el combinat italià ha recuperat la diferència i ha assegurat el triomf al darrer minut de joc.

Aquest diumenge els jugadors blaugrana hauran de lluitar pel tercer calaix del podi contra el perdedor del Canadà – Estats Units.