Èxit rotund de la I Trobada Panamericana de Penyes

Èxit rotund de la I Trobada Panamericana de Penyes

La Confederació Mundial de Penyes ha organitzat la primera reunió internacional de penyes dels Estats Units que ha comptat amb la participació de més d'una desena d'entitats penyístiques de tot el món

La Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment penyístic del FC Barcelona, ha celebrat els dies 21 i 22 de juliol la I Trobada Panamericana de Penyes, una reunió de treball que ha coincidit amb el primer partit de la Gira de preparació del primer equip i que ha comptat amb la participació de més d'una desena de penyes internacionals.

“Les penyes representen la casa del barcelonisme arreu del món”, assegura Antoni Guil, President de la Confederació Mundial de Penyes. “Amb aquesta trobada hem volgut obrir les portes de casa nostra a Nova York, per compartir dos dies plens d’esdeveniments amb l’objectiu de recolzar el primer equip en la seva preparació”.

Durant la primera jornada de la cita, celebrada divendres 21 de juliol, els assistents van poder gaudir de l’entrenament de portes obertes del primer equip al Red Bull Stadium, el dia abans de la celebració del partit amistós davant la Juventus.

Aquella mateixa tarda, la seu de la Penya Barcelonista de Nova York va acollir a les penyes participants a les seves instal·lacions, on va oferir un sopar tipus còctel. A l’acte, que va presidir Jordi Getman, president de l’entitat novaiorquesa, hi van assistir el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner i els directius Jordi Moix, Josep Ramon Vidal-Abarca, Enric Tombas i Silvio Elias, així com el president de la Confederació, Antoni Guil. També hi van participar els jugadors de l’equip Barça Legends, Juliano Belletti i Thierry Henry que, després del sopar, van fotografiar-se amb els penyistes.

Reunió de treball

A l’endemà, la Confederació Mundial de Penyes i el FC Barcelona van oferir una conferència, seguida d’una reunió de treball, a l’Oficina del Club de Nova York, situada al 250 de la cèntrica Park Avenue. Josep Maria Barnils, directiu en cap de la Comissió Social del FC Barcelona, va presidir la sessió que també va comptar amb la intervenció d’Antoni Guil i del vocal de la junta directiva de la Federació Món responsable de la Zona Nord/Centre Amèrica i Carib, Jose Manuel Vargas. La sessió va establir un espai ideal per reflexionar sobre la consolidació del moviment penyístic a Amèrica.

Tot seguit els assistents es van desplaçar al conegut Bryant Park de Manhattan on es va desplegar una gran mobilització en què prop de 4.000 aficionats culers van crear un mosaic amb la samarreta del Barça i els logos de Rakuten, patrocinador del FC Barcelona, i d’UNICEF. L’acció va comptar amb la participació del president del Club i els membres de la directiva i els jugadors de Barça Legends desplaçats a Nova York.

Igualment, el CEO del Club, Òscar Grau, i el CEO de Rakuten, Hiroshi Mikitani, es van sumar a la iniciativa, de la qual van voler formar part també les Penyes i les FCBEscoles de la zona. Per tancar la trobada, la Penya Barcelonista de Nova York va organitzar un tradicional tailgate (trobada gastronòmica) a l’Estadi MetLife Stadium abans del partit del primer equip del FC Barcelona contra la Juventus.

Tots els participants de la I Trobada Panamericana de Penyes van poder presenciar en directe la trobada futbolística, que suposava l’estrena a la banqueta del nou tècnic, Ernesto Valverde.

Sobre la Confederació Mundial de Penyes

Creada l’any 2015 la Confederació Mundial de Penyes és l’entitat blaugrana d’abast global que aglutina i impulsa el moviment penyístic del FC Barcelona. Està formada per més de 1.200 penyes i més de 150.000 penyistes culers i té com a objectiu oferir una xarxa internacional d’espais Barça pel foment dels seus valors: l’esport, la solidaritat i el civisme. La Confederació Mundial de Penyes comprèn 30 Federacions Territorials repartides per Catalunya, Espanya i la resta del món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut