Més de 1.200 penyistes acrediten l’èxit del 38è Congrés Mundial de Penyes

Més de 1.200 penyistes acrediten l’èxit del 38è Congrés Mundial de Penyes

La Confederació Mundial de Penyes demostra la seva solidesa durant la seva gran reunió anual, celebrada avui al Palau de Congressos de Catalunya

La Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment penyístic del FC Barcelona, ha celebrat aquest matí el seu XXXVIII Congrés Mundial, la reunió penyística més gran de l’any i que ha reunit un total de 1.280 penyistes que han omplert l’auditori del Palau de Congressos de Catalunya.

La cita ha resultat un èxit quant a assistència amb la presència de penyistes provinents dels cinc continents, cosa que ha permès al Moviment demostrar el seu creixement, consolidació i professionalització arran del projecte Penyes Segle XXI.

La primera part del Congrés s’ha centrat en la tasca que està efectuant la Confederació Mundial de Penyes. El seu president, Antoni Guil, ha destacat la transformació que està duent a terme el moviment penyístic per garantir el seu futur i la important tasca de comunicació que s’efectua des de les xarxes digitals i amb la creació de la nova revista Blaugranes de la Confederació.

Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes, ha ressaltat també la fortalesa del moviment: “Les penyes estem demostrant que som un col·lectiu sòlid que compta amb un projecte de futur capaç d’acreditar-nos com el referent que som”. A més, ha incidit en la necessitat de potenciar la connexió amb els socis i de compartir el sentiment de pertinença al Club: “Hem de viure en comunió amb els socis. Som gent implicada en el Club, i si anem pel mateix camí podrem defensar millor els temes que interessen tant als socis com als penyistes”. 

Un Congrés marcat per les novetats

El Congrés ha constat d’una sessió de treball protagonitzada pels 30 presidents de les Federacions territorials de la Confederació, que han compartit amb els assistents les principals novetats que s’esperen en l’àmbit penyístic per a la temporada 2017/18.

Entre aquestes destaquen especialment el Pla de Desenvolupament de les Federacions territorials, que continuaran guanyant autonomia i notorietat, i la millora de les seus penyístiques, que passaran a tenir una estètica compartida que servirà com a referència per acollir els seguidors blaugrana de qualsevol part del món.

També s’ha posat en valor la important tasca realitzada en l’aspecte social en el context penyístic, que seguirà centrant els seus esforços en l’impuls de la Jornada Solidària del FC Barcelona, que els darrers anys ha aconseguit mobilitzar un gran nombre de joves barcelonistes gràcies a la col·laboració entre penyes i instituts d’ensenyament de diverses localitats.

La Confederació Mundial de Penyes ha aprovat també un protocol d’assistència institucional als actes de les diferents penyes que serà negociat properament amb la Junta Directiva del Club.

Premis i homenatges

La cita també ha servit com a marc per a l’entrega de la segona edició del premi Edmundo Bazo, amb motiu del foment de l’amistat, que aquest any ha estat atorgat a l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) per la presència d’exjugadors del Barça, que donen rellevància a molts dels actes penyístics que se celebren. El president de l’ABJ, Ramon Alfonseda, ha recollit el premi acompanyat per una bona representació d’antics jugadors presents a l’acte.

En el transcurs del Congrés també s’ha lliurat el guardó Edelmira Calvetó, que s’atorga a una iniciativa femenina a favor del barcelonisme i que enguany ha estat per a l’equip d’hoquei herba amateur ‘Mamis Culeres’, que va sorgir d’un grup de mares de joves jugadors d’aquesta secció blaugrana.

El Congrés també ha tingut un record per a la figura de Ladislao Kubala, a qui s’ha recordat amb motiu del 90è aniversari del seu naixement. Els dos fills de Kubala i dos dels seus nets han recollit el present commemoratiu de mans de Ramon Alfonseda. Finalment, també s’ha ofert un present a la Gran Penya de Tarragona i Província per haver complert 50 anys de vida.

Una jornada amb el suport del Club

A la trobada també hi han participat diversos directius del FC Barcelona i el seu president, Josep Maria Bartomeu, que, a més de comentar l’actualitat del Club, ha destacat l’important paper de les penyes per al creixement del teixit associatiu de l’Entitat.

Pau Vilanova, com a directiu responsable de Penyes, ha fet un repàs de les tasques socials que s’efectuen des de la directiva, en què el moviment penyístic té un paper fonamental. Vilanova ha donat una gran importància al treball conjunt que cal potenciar entre la Fundació i les penyes pel que fa a aspectes de solidaritat i de valors socials, i ha destacat diferents projectes que s’han de dur a terme per impulsar el moviment penyístic, com ara apropar els joves i l’esport a les penyes, la vinculació de les penyes al territori i el creixement al món. A més, ha agraït l’aportació efectuada pels patrocinadors del Club a la Confederació. Per acabar, Pau Vilanova ha destacat la importància de la funció social de les penyes: “Si l’Àrea Social és el cor del FC Barcelona, les penyes són la sang que fan bategar aquest cor”.

Com és habitual en aquesta cita penyísitica, tampoc s’han volgut perdre la trobada els nous fitxatges del primer equip. Així, els més de mil penyistes assistents han pogut donar la benvinguda a Nélson Semedo, Gerard Deulofeu i Marlon Santos, com també al nou tècnic del FC Barcelona, Ernesto Valverde, que ha estat acompanyat per Jon Aspiazu i José Antonio Pozanco, dos dels seus ajudants.

El Congrés Mundial de Penyes ha conclòs amb un multitudinari dinar de gala, que ha permès als assistents compartir la seva visió amb els directius de la Confederació i del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut