Local

Valverde, contra el seu passat en el partit d’aquest dissabte contra l’Alabès

El tècnic del FC Barcelona s’enfrontarà aquest cap de setmana al club en què va començar a jugar com a professional després que la seva família anés a viure a Vitòria

El partit d’aquest dissabte entre el Barça i l’Alabès serà especial per a Ernesto Valverde per diversos motius. Més enllà de la importància del duel a Mendizorrotza perquè el Barça aconsegueixi el segon triomf en Lliga, el primer del curs a domicili, el tècnic del Barça s’enfrontarà al seu primer club com a futbolista professional.

El tècnic de Viandar de la Vera (Càceres) va iniciar la seva trajectòria al futbol basc a les categories inferiors del CF San Ignacio, club del seu nou barri després que la seva família es traslladés a Vitòria. Posteriorment, Valverde jugaria a les files de l’Alabès durant diverses temporades. Al club blanc-i-blau, l’entrenador del FC Barcelona va disputar vuit partits a Segona Divisió el curs 1982/83 –sis a la Lliga i dos a la Copa de la Lliga de 2a Divisió- i va marcar un gol.

Curiosament, va veure porteria davant el Barça B –aleshores anomenat FC Barcelona Atlètic- tot i acabar caient contra el conjunt blaugrana per 1-3. Malauradament pels interessos d’Ernesto Valverde, l’Alabès acabaria perdent la categoria aquell curs en finalitzar en dissetena posició i jugaria la temporada següent a Segona Divisió B. 

Més notícies aquí