Local

Dos rivals coneguts i un d’inèdit

Ernesto Valverde tornarà a Atenes, mentre que Mathieu o Buffon tornaran a trepitjar la gespa del Camp Nou

El FC Barcelona ha quedat enquadrat al grup D de la Lliga de Campions. Els rivals seran la Juventus de Torí, l’Olympiacos grec i l’Sporting de Portugal. D’aquesta manera, el FC Barcelona es retrobarà amb el seu botxí a la darrera edició, la Juventus de Buffon o Dybala.

El campió italià va superar els blaugrana per un global de 0-3 en l’eliminatòria de quarts de final. El precedent anterior a la Champions és de més alegria per als culers, ja que l’any 2015 l’equip va superar la Juve per 1-3 a la final de Berlín. Més recentment, tots dos clubs es van enfrontar, en aquesta pretemporada, en el primer matx de la International Champions Cup, amb victòria blaugrana per 1-2.

El segon rival blaugrana serà l’Olympiacos de Grècia, amb el qual mai s’ha enfrontat. Tot i això, als dos equips els uneix la figura de l’actual entrenador blaugrana, Ernesto Valverde. El tècnic va dirigir l’equip grec durant tres temporades –en dos cicles diferents– i va guanyar tres lligues i dues copes amb l’equip hel·lè.

L’altre rival del grup serà l’Sporting de Portugal de Jorge Jesús. El darrer precedent del FC Barcelona contra aquest rival és a la fase de grups de la Lliga de Campions a la temporada 08/09, amb un resultat global de 8-3 per al Barça.

Altres partits contra el conjunt lusità daten del Gamper de la temporada 1999/00 (3-1), un els setzens de la Copa de la UEFA de la temporada 1986/87 (2-2, victòria per valor dels gols a camp contrari) i la final de la Copa Latina de la temporada 1948/49 (2-1), sempre amb triomfs barcelonistes. Com a apunt final, la visita de l’Sporting al Camp Nou significarà el retorn de l’exblaugrana Jérémy Mathieu al Camp Nou.

Més notícies aquí