Els debuts europeus de l’era Xavi Pascual

Els debuts europeus de l’era Xavi Pascual

Des que el barceloní és l’entrenador del Barça d’handbol, els blaugranes han aconseguit cinc victòries, un empat i dues derrotes –totes dues contra el Rhein-Neckar Löwen- en els primers partits de Lliga de Campions

Aquest diumenge comença una nova edició de la Lliga de Campions d’handbol, la 25a de l’era EHF i la novena de l’era Xavi Pascual al capdavant del FC Barcelona. El tècnic barceloní es va fer càrrec de la banqueta blaugrana el febrer de l’any 2009, i ara inicia una nova participació en una competició que ha guanyat en dues ocasions (2011 i 2015).

Des que Xavi Pascual n’és l’entrenador, el Barça Lassa ha tingut resultats de tots els colors en els partits inaugurals, tot i que la majoria són de bon record per als blaugrana. De les vuit edicions disputades amb el tècnic a la banqueta fins ara, l’equip ha guanyat en cinc ocasions, ha perdut en dues i ha empatat una vegada. Curiosament, les dues en què s’ha començat amb derrota ha estat de manera ajustada amb el Rhein-Neckar Löwen, el rival d’aquest diumenge, al davant. En una ocasió va ser al Palau (30-31, temporada 2010/11) i una altra al SAP Arena (22-21, temporada 2015/16). Una dada que els culers miraran de trencar aquest mateix cap de setmana.

Majoria de triomfs a domicili

L’únic empat en els debuts europeus va ser la temporada 2013/14 a la pista de l'RK Vardar, que també és al grup del Barça Lassa en aquesta primera fase. La resta de partits inaugurals de l’era Xavi Pascual van acabar amb victòria, i la majoria de manera clara. El curs 2009/10, el primer que començava el tècnic, es va superar l’Amicita Zurich a domicili (27-39). La temporada 2011/12, al Palau, es va guanyar el Chambéry per 28-25, i el curs següent, a domicili, el Kadetten va ser la víctima dels blaugrana (23-33).

Les altres dues victòries inaugurals també han estat lluny del Palau. La temporada 2014/15, que acabaria amb títol blaugrana, es va guanyar clarament a la pista de l’Alingsàs suec per 28-38, i la temporada passada, la visita al Wisla Plock es va saldar amb un altre triomf per 23-28. Els precedents són favorables al Barça Lassa, que acostuma a començar amb triomf el seu camí a la Lliga de Campions. Ara bé, l’objectiu serà trencar amb la malastrugança dels debuts contra el Rhein-Neckar Löwen, així com amb la dada de no haver guanyat mai al SAP Arena de Mannheim. Sens dubte, un inici de Champions ple de reptes i motivacions.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut