Nanterre-Barça Lassa: Lluiten fins al final (83-77)

El Barça Lassa perd a la final del Torneig Internacional AppartCity contra el Nanterre (83-77). El conjunt de Sito Alonso ha anat de menys a més en el partit i ha lluitat fins al final pel triomf. Els màxims anotadors blaugrana han estat Pressey, amb 16 punts, set rebots i set assistències, i Sanders, amb 15 punts.

El Nanterre ha sorprès el Barça Lassa els primers quatre minuts (11-5), en què els barcelonistes s’han trobat sense fortuna des del llançament exterior i han encaixat un parcial de 15-2 en tres minuts. Amb el gran encert dels francesos, s’ha arribat al final dels primers deu minuts amb una diferència en contra superior als vint punts (30-7).

En l’inici del segon quart el Nanterre ha tornat a sortir fort, però els blaugranes han anotat amb més facilitat, trobant situacions més còmodes per encistellar. Pressey ha assumit responsabilitats en atac anotant set punts en un parcial de 0-9 favorable per als blaugranes (37-19 min 13). La manca d’encert en els darrers minuts del quart han situat la diferència al descans en vint-i-tres punts (49-26).

Gran represa

Els blaugranes han tornat del descans molt endollats, amb Phil Pressey i Tomic anotant i fent assistències i tenint més equilibri entre el joc interior i l’exterior (55-40, min 24). Els culers han seguit lluitant i movent bé la pilota, especialment Sanders i Moerman, i sumat a una defensa més agressiva amb un cinc sobre la pista molt alt, han acabat el final del quart per sota de la barrera dels deu punts (63-54).

El començament dels darrers deu minuts ha tingut la mateixa tònica que al tercer quart, i dos triples seguits de Marc Garcia i Moerman han ajustat molt el marcador (67-62, min 33). Dadiet, però, ha respòs amb la mateixa moneda tornant a posar els francesos per sobre dels deu punts (73-62, min 35). Els blaugranes s’han tornat a apropar al marcador, però els francesos sempre han tingut resposta, defensant la seva diferència, fins a arribar al marcador final de 83-77. El proper partit dels de Sito Alonso serà el divendres 15 de setembre contra el San Lorenzo argentí, a Balaguer (20.30 hores).