Jordi Moix: “Hem viscut un dia de gran emoció i satisfacció després de set anys de feina”

Jordi Moix: “Hem viscut un dia de gran emoció i satisfacció després de set anys de feina”

El directiu i comissionat de l’Espai Barça ha valorat amb Barça TV el tret de sortida a l’Estadi Johan Cruyff

L’Estadi Johan Cruyff comença a posar-se en marxa. Encara queden les obres, però aquest dijous va ser un dia molt important per a l’inici del projecte de l’Espai Barça. Amb la col·locació simbòlica de la primera pedra de la nova llar del Barça B, del Femení i del Juvenil A en els partits de UEFA Youth League, el FC Barcelona va donar el tret de sortida al nou estadi blaugrana, la joia de la Ciutat Esportiva. Per valorar aquest acte, el directiu i comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, va ser entrevistat al programa ‘Hora B’, de Barça TV, on va mostrar la seva felicitat: “És un dia d’emoció i satisfacció després de set anys de feina dura per arribar a aquest punt. Queden les obres, però posar la primera pedra sempre és singular”.

Perquè amb la construcció de l’Estadi Johan Cruyff, “la peça emblemàtica de la Ciutat Esportiva i la cirereta del pastís”, s’inicia tot el procés posterior: “Aquesta posada en escena ens facilita iniciar la primera fase del que serà l’Espai Barça. Volem remodelar el Camp Nou i fer un Nou Palau al lloc on hi ha ara l’actual Miniestadi. Quan acabem les obres de l’Estadi Johan Cruyff, podrem enderrocar el Mini i construir el Nou Palau. Així doncs, estem parlant d’una fitxa de dominó”.

“Les obres podrien començar a la segona meitat del 2018”

El comissionat de l’Espai Barça també va ser dijous a la nit al programa ‘Tu diràs’ de RAC1, on també va valorar la jornada històrica viscuda a Sant Joan Despí i va fer un repàs de com està el projecte de l’Espai Barça, després de l’aprovació inicial de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). “Ara mateix el Barça i l’Ajuntament de Barcelona han tancat el primer tràmit administratiu, i després del període d’al·legacions haurà de passar pel plenari del Consistori i, posteriorment, per la Generalitat. Si tot anés be i no hi ha elements externs que entorpeixin els tràmits administratius, nosaltres estem en condicions de començar les obres a la segona meitat del 2018”.

Pel que fa al finançament del projecte, que costarà 630 milions d’euros i s’ha de sufragar amb recursos del Club, deute bancari i l’aportació d’un ‘naming-rights’, Moix va insistir en que l’Espai Barça en cap cas influiria en la marxa econòmica ordinària del Club. “La viabilitat del club no la podem posar en perill. No tindria sentit intentar tenir un dels millors estadis del món i que l’equip perdés competitivitat”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut