Andreu Plaza: “La Lliga ens va quedar pendent i és el títol que més volem”

Andreu Plaza: “La Lliga ens va quedar pendent i és el títol que més volem”

El tècnic del FC Barcelona Lassa parla amb www.fcbarcelona.cat sobre l’inici d’una competició il·lusionant, amb una plantilla que forma “un vestidor farcit de jugadors de molt bona pasta”

S’acaba la pretemporada i el FC Barcelona Lassa de futbol sala es troba a les portes de l’inici de la LNFS. La temporada anterior, plena de canvis i de moltes adversitats, l’equip que dirigeix Andreu Plaza va fer un gran esprint final i es va quedar a un pas d’endur-se el títol de Lliga. No va poder ser, però el que sí que va aconseguir va ser classificar-se per a la Champions i posar les bases d’aquest any.

Així, abans de començar la seva segona temporada al capdavant de l’equip, Plaza rep www.fcbarcelona.cat al seu laboratori del Palau Blaugrana. Allà prepara els partits i pensa en què és el millor per a l’equip. Abans de l’inici de la Lliga, el tècnic troba un forat per parlar del que espera d’un curs que es comença amb il·lusió, amb una plantilla d’alt nivell i que aspira a guanyar-ho tot.

Ara que comença la Lliga, i després d’una bona pretemporada, com creu que arriba l’equip a aquest inici

Sortosament, estem molt bé, tant físicament com mentalment. Hem fet una pretemporada amb partits de tot tipus, hem guanyat la Copa Catalunya i les sensacions finals són molt bones. Crec que arribem en un gran moment, amb un bon equilibri i amb un equip conjuntat. I més encara si el comparem amb el la temporada anterior, que entre que vam tenir Mundial, vam començar amb molts lesionats i la competició es va iniciar tard va ser una mica desastre.

I doncs, què espera d’aquest any, el seu segon a la banqueta?

Juguem la Champions, una competició més que l’any passat, però, tot i que sí que és un títol que ens fa molta il·lusió, no volem perdre la perspectiva del que és més important. Perquè per tornar a Europa l’any que ve el més important és la Lliga. Evidentment, hem de lluitar per tot, i el que està clar és que a la Champions l’objectiu mínim serà ser a la Final Four, però la Lliga és el títol que ens va quedar pendent l’any passat, especialment per com vam acabar, i és la competició que més volem.

Noten que precisament el final de la temporada passada els pot servir com a experiència i que pot ser positiu?

Sí, i tant! Els jugadors que no tenien experiència a jugar finals la van agafar. No només finals, també semifinals. Ara ja sabem de què va. Les eliminatòries van ser molt exigents, amb molta adrenalina i treball psicològic que ens va fer créixer molt. Això ens beneficiarà aquest any. A més, hem de sumar els pocs canvis a la plantilla respecte de l’any passat. L’equip està molt consolidat, ja que 12 dels 15 jugadors ja hi eren.

Pel que fa a aquest aspecte, han sumat les incorporacions de Rivillos, Esquerdinha i Léo Santana. Què aportaran a l’equip?

Tots tres reforços ens donaran un plus d’experiència, de personalitat i de màxim nivell, ja que estan acostumats a jugar en lligues potents. Tenen un nivell competitiu molt alt i segur que això ens ajudarà. De fet, substitueixen jugadors de màxim nivell que l’any passat no teníem per lesió, com són Rómulo, Bateria i Sergio Lozano, que torna i estarà amb nosaltres en la que esperem que sigui una bona temporada per a ell.

"El vestidor està farcit de jugadors de molt bona pasta, que tenen moltes ganes de fer grans coses"

També aportaran un plus de competència que ajudarà a apujar el nivell d’aquesta plantilla?

L’any passat ja vam pensar una plantilla de 14, però no vam tenir l’oportunitat de fer una convocatòria amb tots els jugadors disponibles fins a l’últim partit de Lliga regular. Així que espero que aquest any sí que la competència sigui ferotge. Es veurà des d’aquesta primera setmana, ja que haurem de deixar tres jugadors fora únicament per decisió tècnica, perquè tots estan disponibles. Sí que és veritat que és difícil deixar fora de la convocatòria tres jugadors cada setmana, però som un equip professional que ha de lluitar per molts títols i és millor així.

A banda dels reforços, i com a entrenador, comptar amb Ferrao i Dyego a la pista és una tranquil·litat...

Si mantenen el nivell de la temporada, sí. Cadascú en la seva faceta, però són decisius i aglutinen molt el joc. Formen una parella molt important dins l’esport, perquè s’entenen a la perfecció i són temibles per als nostres rivals. Són letals i eleven el nivell de l’equip. Una aposta segura.

En general, doncs, quin creu que és el punt fort del Barça?

Doncs mira, pot semblar un tòpic, però el vestidor està farcit de jugadors de molt bona pasta, que tenen moltes ganes de fer grans coses. Tots entenen que són molts per jugar i, tot i així, miren per l’equip, encara que sigui difícil de pensar. Si he de destacar algun aspecte del joc, crec que el nostre punt fort és la porteria. Estic segur que, com a mínim, els dos estan entre els cinc millors porters del món. Això en un esport com el nostre és fonamental i, per sort, tenim la porteria ben coberta. Però en general puc dir que som un grup equilibrat, amb totes les posicions doblades i amb una bona estructura tècnicament.

Ja ho hem vist, que la fortalesa del grup és a dins del vestidor, però també a fora. Se’l veu molt unit amb el seu segon, Miguel Andrés. Això és bo per a l’èxit.

És important, sí, que tots anem en la mateixa direcció. Arribats a aquest punt, m’agradaria destacar la feina que fa el Miguel Andrés. Domina l’estratègia, la defensa i té una experiència internacional impressionant, en equips molt importants i en lligues potents, com la russa. Crec que formem un bon tàndem, perquè ell m’ajuda i, a més, s’encarrega de la part de scouting dels rivals. Amb ell i el Jordi Illa, que a banda de ser preparador físic també és entrenador de màxim nivell i amb experiència en altres lligues, fem un gran equip i estic molt content amb això.

I també hi ha una bona comunió entre tots amb l’afició del Palau. L’any passat l’augment de l’afluència de públic va ser important. Espera que aquest any vagi a més?

Com a mínim, esperem que es mantingui. Volem donar alegries i títols, ja que encara no els n’hem pogut donar. L’any passat l’afició va entendre el canvi, que es tractava d’un projecte nou i que molts problemes van derivar de les lesions. Tot i així, ens van fer costat fins al final, com es va veure en l’últim partit contra l’Inter a casa, que va ser impressionant. Ara comencem la temporada i ja han vingut a animar-nos a Manresa contra el Santa Coloma. Continuen en la mateixa línia, il·lusionats i bolcats amb nosaltres. Sabem que, amb la plantilla que tenim, haurem d’acceptar l’exigència amb tot el compromís que comporta i esperem donar alegries a la nostra afició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut