Bartomeu: “Valverde s’ha guanyat l’estima de tot el barcelonisme en poques setmanes”

Bartomeu: “Valverde s’ha guanyat l’estima de tot el barcelonisme en poques setmanes”

El president del FC Barcelona, que ha tractat diversos temes d’actualitat al programa ‘La Ronda’, de La2, ha assegurat que “l’equip està creixent i que ho continuarà fent”

Satisfet amb la trajectòria de l’equip en aquest inici de Lliga i Champions i content amb la decisió d’escollir Valverde com a tècnic. Així s’ha mostrat el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, en una entrevista al programa ‘La Ronda, de La2, on ha repassat l’actualitat blaugrana. Des de el bon inici de temporada, amb cinc victòries en cinc partits, fins als fitxatges de l’estiu blaugrana. Bartomeu, de fet, no ha dubtat en assenyalar que “aquest equip està creixent i que ho continuarà fent”, perquè “vam escollir l’Ernesto i no ens hem equivocat”. I és que el President ha comentat que “els jugadors estan encantats amb ell” i que “s’ha guanyat l’estima de tot el barcelonisme en poques setmanes”.

Però si la bona noticia d’aquest inici de curs ha estat la bona dinàmica, la dolenta ha estat la lesió de Dembélé. Bartomeu l’ha lamentat, però ja pensa més enllà: “Tornarà i segur que aportarà a l’equip el que hem vist en aquests primers partits. He parlat amb ell i, tot i que està tocat, he notat que es mostra confiat i optimista amb la seva recuperació”.

Un Dembélé que va ser el darrer jugador que es va incorporar a la disciplina del FC Barcelona, després de Deulofeu, Semedo i Paulinho. “Teníem la obligació de fitxar un recanvi per a Neymar i vam decidir-nos per ell”, ha assegurat un Bartomeu que també ha parlat sobre la marxa del brasiler: “Ens els vam creure massa. Quan un jugador vol marxar s’ha de ser honest, com van fer Alexis, Pedro o Cesc. Nosaltres no posarem traves a un jugador que no es troba a gust”

A més a més, arrel de la marxa de Neymar i del pagament de la seva clàusula, el President, que ha comentat que “el Barça no vol entrar en el joc del mercat inflacionista”, ha assegurant que s’està parlant amb la ECA i la FIFA perquè es respecti la normativa i, en un futur, “hi hagi un límit en els transfers”.

 “L’aposta del Barça és comptar amb el futbol formatiu”

Davant d’això, Bartomeu ha comentat que el Barça haurà de treballar en "seguir incrementant els ingressos", a més de “continuar invertint en la Masia i en el futbol base”. “Tenim grans jugadors al futbol base i es demostra si mires les categories inferiors de la selecció espanyola. Aquí fem feina i, si cal, invertirem més, perquè l’aposta del Barça és comptar amb el futbol formatiu”, ha afegit.

Precisament, un dels referents del futbol base és Andrés Iniesta. Preguntat per la seva renovació, el President ha insistit en què “ell decidirà fins quan es vol quedar”: “Volem que segueixi al Club i que tingui un contracte especial, perquè es mereix decidir quan vol deixar-ho. És un referent per a tots i simbolitza el que tots volem per al Club. Està jugant bé i ajudant l’equip, i crec que estem més a prop que ens digui que sí”.

Pel que fa a Messi, Bartomeu també ha recordat que “estem treballant ja amb el nou contracte en vigor”: “El contracte està auditat i inclòs en els comptes de l’any anterior. Té la signatura del seu pare, per poders, i també del director de la seva Fundació. Només falta la fotografia, que es farà quan es pugui. Estiguem tranquils”.

Per acabar, també s’ha referit a la moció de censura. Ha assegurat que “han fet autocrítica”, però que “no hi ha raons extraordinàries” per dur-la a terme, “ni des del punt de vista esportiu, ja que comencem una nova etapa amb Valverde, ni des del punt de vista econòmic i patrimonial, amb rècord d’ingressos i la llum verda al projecte de l’Espai Barça”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut