L’exhibició golejadora de Gonzalo Pérez de Vargas

El porter blaugrana va brillar a Logroño amb una actuació per emmarcar sota pals -52% d’eficàcia d’aturades- i amb cinc gols, un registre rècord a la Lliga Asobal

La victòria del Barça Lassa d’handbol al Palacio de Deportes de Logroño (25-32) d’aquest dimecres va tenir un protagonista clar: Gonzalo Pérez de Vargas. No és estrany que el toledà destaqui a les cròniques dels partits del conjunt de Xavi Pascual, però sí que ho és que ho faci pel motiu d’aquest dimecres. I és que el porter blaugrana va ser el nom més pronunciat després del matx pels seu encert de cara a porteria, i no pas per les seves aturades.

Sota pals va tornar a estar brillant amb un 52% d’eficàcia (13 aturades de 25 llançaments), però aquests números ja no són notícia quan es parla Gonzalo Pérez de Vargas, millor porter de l’última Lliga de Campions i MVP de la Lliga Asobal 2016/17. El toledà no va ser titular, però una pilotada a la cara de Borko Ristovski el va fer sortir a la pista al final de la primera part. I en arrencar el segon temps va començar la seva exhibició. Aprofitant el joc sense porter del BM Logroño La Rioja per atacar amb set jugadors, Gonzalo va acumular, un rere l’altre, fins a cinc gols. El porter blaugrana va mostrar una precisió mil·limètrica de cara a porteria, i va anotar els cinc llançaments que va intentar des de la seva àrea.

“L’any passat ho practicava i no hi havia manera, i aquest any ho veig més fàcil”, reconeixia Gonzalo després del partit. A més, el toledà va comentar: “He fet quelcom que probablement no tornaré a fer mai més”. Una actuació de rècord a la història dels porters de la Lliga Asobal que, a més, va contribuir de manera decisiva a un nou triomf del Barça Lassa abans de centrar l’atenció en la Lliga de Campions i la visita al Vardar.