Sergio Busquets, centenari amb la selecció espanyola

El migcampista del FC Barcelona, titular contra Israel, ha disputat els 90 minuts del partit que l’ha permès assolir aquesta xifra rodona

Passen els anys, però Sergio Busquets segueix sent un dels intocables de la selecció espanyola de futbol. Tant és així que aquest dilluns, en el darrer partit de la fase classificatòria per al Mundial 2018, el migcampista del FC Barcelona ha jugat el seu duel número 100 amb la Roja, després que debutés oficialment amb l’absoluta l’abril del 2009.

Així doncs, Sergio, que ha guanyat un Mundial (2010) i una Eurocopa (2012), ha entrat dins del selecte club de jugadors espanyols amb 100 partits a la selecció estatal. En aquest es troben tres blaugranes més: Carles Puyol, Xavi Hernández i Andrés Iniesta.

Una xifra rodona que el migcampista de Badia del Vallès ha assolit contra Israel, en un partit que ha acabat 0-1 (gol d'Illarramedi), però que no ha tingut cap transcendència en la classificació del grup G. I és que Espanya arribava a aquest partit com a primera de grup, sense possibilitats que Itàlia -que haurà de jugar la repesca- li pogués treure el lloc. Sergio ha jugat tot el partit, mentre que Jordi Alba ha estat suplent i ha descansat. Cal recordar que Gerard Piqué, l’altre convocat blaugrana per als partits d’Albània i Israel, estava sancionat per aquest darrer i havia quedat alliberat.

Rakitic, a la repesca amb Croàcia

A banda dels duels del grup G, aquest dilluns també s’han disputat els partits corresponent a la darrera jornada classificatòria del grup I. Finalment, el triomf de Croàcia contra Ucraïna (0-2), que han arribat al seu duel directe empatades a punts, permet a la selecció d’Ivan Rakitic -90 minuts- poder disputar la repesca. Islàndia, que ha fet la feina contra la selecció de Kosovo (2-0) ha quedat primera i s’ha classificat directament per al Mundial 2018.

En aquest grup també hi havia la Turquia d’Arda Turan –no ha jugat-, que ha aconseguit un 2-2 contra Finlàndia en un partit sense res en joc, ja que ambdues seleccions han arribat a l’última jornada sense cap opció.