FC Barcelona Lassa – HBC Nantes: Remuntada per continuar sumant (31-25)

Els blaugranes remunten contra el conjunt francès a la segona meitat un desavantatge de cinc gols i obtenen una victòria important a la VELUX EHF Champions League

Important triomf del Barça Lassa contra el Nantes al Palau a la fase de grups de la VELUX EHF Champions League (31-25). Els de Xavi Pascual han sabut anar per darrere al marcador i remuntar fins a cinc gols en contra a la segona meitat. Les aturades de Pérez de Vargas i l’encert en atac dels barcelonistes permeten al Barça Lassa obtenir el tercer triomf en quatre jornades en el retrobament amb els tres exjugadors blaugrana Kiril Lazarov, Eduardo Gurbindo i David Balaguer.

El matx començaria amb un intercanvi de cops entre els dos conjunts. La igualtat al marcador seria una constant, tot i que els blaugranes anirien per davant en tot moment. Els de Xavi Pascual aconseguirien ampliar la diferència fins als tres gols (7-4, min 10). El Barça Lassa es trobava còmode a la pista i Dika Mem –autor de quatre gols a la primera meitat– ha situat el 9-5, que suposava quatre gols de renda per als culers.

Les aturades del porter del Nantes, Cyril Dumoulin, reduirien les diferències fins a arribar a capgirar el marcador (11-12 al minut 24). A partir de llavors el conjunt francès s’ha mantingut per davant, i ha convertit les aturades del seu porter en el punt de partida per ampliar l’avantatge a l’electrònic.

Els barcelonistes se situarien a tan sols un gol de distància amb una diana de Dolenec i una posterior aturada de Pérez de Vargas, però el Nantes obtindria encara dos gols més abans del descans per obtenir la màxima renda (13-16).

Reacció blaugrana des de la defensa

El Nantes ha protagonitzat un parcial de 0-2 als primers minuts de la segona meitat (13-18), però el Barça Lassa ha sabut aguantar i reaccionar. Les aturades de Pérez de Vargas i l’encert ofensiu i defensiu dels blaugranes han estat clau per capgirar el marcador. Del 14-18 s’ha passat al 19-19 amb una diana d’Entrerríos. El Barça s’ha situat per davant amb el 22-21, obra de Syprzak (min 45).

Els barcelonistes han sabut augmentar la intensitat defensiva i, a partir de la defensa, sortir al contracop i trobar clares opcions en atac. D’aquesta manera, els homes de Xavi Pascual han obtingut una renda de dues dianes (24-22, min 49). Un contraatac definit perfectament per Rivera tornava la renda de quatre gols als culers (26-22, min 52).

El Barça Lassa podia córrer al contracop, i això li donava comoditat davant un Nantes que no estava encertat i que es trobava amb un efectiu Pérez de Vargas. Syprzak –6 gols– ha estat l’home més efectiu de la segona meitat, i això donava el màxim avantatge als blaugranes (29-23).

La diferència de sis gols es mantindria fins al final i permetria al Barça Lassa sumar el tercer triomf a la fase de grups de l’EHF Champions League en la quarta jornada. Una victòria que, sumada a l’empat del Vardar, deixa els blaugranes empatats a set punts al capdavant de la classificació del grup A.