Lliurament de les insígnies d’or i brillants als socis del 1942

Lliurament de les insígnies d’or i brillants als socis del 1942

Josep Maria Bartomeu i Jordi Cardoner assisteixen, a la Llotja President Suñol del Camp Nou, a l’acte d’homenatge a 20 socis que compleixen 75 anys de fidelitat al Club

El FC Barcelona ha celebrat aquest dijous l’acte d’entrega de les insígnies d’or i brillants del Club als socis que compleixen 75 anys de fidelitat al Barça. El president Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident primer Jordi Cardoner, ha lliurat les insígnies als 20 socis que han estat presents en aquest homenatge.

L’acte, celebrat a la Llotja President Suñol del Camp Nou, ha tornat a ser un esdeveniment ple d’emoció en què els socis, acompanyats pels seus familiars, han rebut un reconeixement als 75 anys de vida barcelonista.

Els socis guardonats van incorporar-se al Club l’any 1942, en un període difícil de postguerra. Un cop acabada la Guerra Civil el Barça tenia 3.486 socis, però tres anys després dels foscos anys del conflicte bèl·lic ja es va fer evident un notable increment en el nombre de socis, que va arribar als 15.400, en una societat en què el futbol tornava a recuperar el seu lloc de privilegi dins la preferència dels ciutadans.

Esportivament, aquell 1942 va ser un any de contrastos. Per una banda, el FC Barcelona va guanyar la seva novena Copa d’Espanya en imposar-se a la final a l’Athletic de Bilbao per 4-3 amb pròrroga. Per l’altra, aquell any va ser l’única vegada que el Barça va haver de jugar un partit de promoció per no baixar a Segona Divisió, i va poder guanyar el Múrcia per 5-1.

Els socis que han rebut la seva insígnia d’or i brillants van fer-se socis del Barça de molt joves i han mantingut la seva vinculació barcelonista durant 75 anys. Tota una vida de sentiment i amor al Club, i tot un model per a les generacions de socis que han vingut darrere seu.

Paraules de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona:

“El 1942 era un any molt difícil. Era l’inici del període de postguerra, un cop acabada la Guerra Civil, i el FC Barcelona era controlat i vigilat pel seu tarannà democràtic. Vau ser uns valents per fer-vos socis i donar suport al nostre club. Arribar als 75 anys de soci no és fàcil. Aquesta fidelitat us converteix en memòria del Barça i n’estem molt orgullosos”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut