Pick Szeged – Barça Lassa: Un encreuament que ve de lluny

Pick Szeged – Barça Lassa: Un encreuament que ve de lluny

A diferència de molts rivals de l’actual Lliga de Campions, el primer partit contra el conjunt hongarès va ser molts anys enrere, la temporada 1977/78 a la Recopa d’Europa

Aquest diumenge a les 17 hores el Barça Lassa visita la pista del Pick Szeged en el duel de la jornada 8 de la Lliga de Campions. Un encreuament que compta amb un total de 16 precedents, amb la peculiaritat que el primer va ser fa quasi 40 anys. Amb la majoria dels rivals de l’actual Champions els primers enfrontaments ja es troben al segle XXI, però en aquest cas cal anar molt més enrere. I és que la primera vegada que el conjunt blaugrana va jugar contra el Pick Szeged en competició europea va ser la temporada 1977/78 a la Recopa d’Europa. Eren els vuitens de final i l’eliminatòria va ser per als hongaresos gràcies al triomf 27-22 de l’anada, tot i que a la tornada el Barça es va imposar per 15-13.

A partir d’aleshores, el duel no es va repetir fins quasi 20 anys després. Va tornar a ser a la Recopa d’Europa, però en aquest cas amb doble victòria culer. El Barça es va imposar 22-24 a Szeged i 19-14 al Palau en l’eliminatòria de semifinals per acabar sent campió. Encara a la dècada dels 90, els blaugranes i els de Szeged es van tornar a trobar. Ja va ser a la Lliga de Campions 1996/97, concretament als quarts de final. Un ajustat 25-26 a l’anada va quedar sentenciat al Palau gràcies a un implacable 40-17, i els culers acabarien aixecant la tercera Copa d’Europa de la seva història –la segona de les cinc consecutives.

Ja al segle actual, el Barça Lassa i el Pick Szeged han repetit el duel en deu ocasions més, sempre a la fase de grups de la Lliga de Campions. Entre la temporada 2004/05 i la 2012/13, en els vuit partits hi va haver sis triomfs blaugrana i dos d’hongaresos. L’últim precedent el trobem en el curs 2015/16, quan el conjunt de Xavi Pascual es va imposar tant a Szeged (28-30) com a Barcelona (30-25).

Un total de 16 precedents amb 13 victòries i tres derrotes del Barça. Aquest diumenge els de Xavi Pascual volen allargar els bons números contra un Pick Szeged que rebrà els culers amb tres victòries, un empat i tres derrotes en l’actual Champions. Els culers, en canvi, tenen quatre victòries, dos empats i només una derrota, són tercers a la classificació i busquen apropar-se al liderat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut