Maria Teixidor exposa l'impuls del paper de la dona al Barça a la conferència internacional sobre esports per a dones a Abu Dhabi

Maria Teixidor exposa l'impuls del paper de la dona al Barça a la conferència internacional sobre esports per a dones a Abu Dhabi

La vicesecretària de la Junta Directiva del FC Barcelona ha intervingut aquest dilluns en la primera sessió d’aquesta conferència, que duu per nom ‘Apoderant les dones; Esport i Lideratge’

La vicesecretària de la Junta Directiva del FC Barcelona, Maria Teixidor, ha participat aquest dilluns a Abu Dhabi en la Conferència Internacional sobre Esports per a Dones. Teixidor ha participat en la primera sessió de les set que té aquesta conferència, anomenada Apoderant les dones; Esport i Lideratge, juntament amb Noora Al Kaabi, ministra d’Estat dels EAU per a assumptes del Consell Nacional Federal i presidenta d’Abu Dhabi Media, i Michelle Kwan, dues vegades medallista olímpica, cinc cops campiona mundial i nou vegades campiona de patinatge artístic dels Estats Units.

Aquesta primera sessió ha girat a l’entorn de la idea de com els estudis han demostrat que les dones que practiquen esport tenen més possibilitats de graduar-se a la universitat, trobar una feina, i tenir èxit en els sectors laborals dominats per homes, ja sigui fent carrera professional relacionada amb l’esport, o simplement beneficiant-se de la mateix pràctica esportiva per convertir-se en una professional independent i d’èxit. Així, la sessió aprofitarà les experiències i trajectòries de vida de dones altament capacitades per presentar com l’esport pot ser un catalitzador per al desenvolupament personal.

El paper de les dones al FC Barcelona

En la seva intervenció, Teixidor ha fet referència a com el FC Barcelona és més que un club, entre molts altres motius, pel paper que la dona juga en la governança, en l’esport i en la vida diària de l’Entitat, i principalment per la voluntat existent que aquest paper sigui cada dia més important. En aquest sentit, ha apuntat que en aquest moment el Barça compta amb més de 38.000 dones sòcies (26% del cens), i que un 44% dels treballadors del Club són dones.

La vicesecretària de la Junta Directiva ha ressaltat molt especialment l’aposta del FC Barcelona per la projecció i la potenciació de l’esport femení. És en aquest punt quan ha incidit en el fet que el Club compta amb un equip de futbol femení que es troba en l’elit europea, així com en la intenció de la professionalització gradual dels esports professionals en categoria femenina, amb l’objectiu que el Barça es converteixi en el club d’elit poliesportiu més important tant en l’esport masculí com el femení. Teixidor ha explicat també que el Barça compta amb 678 dones als seus equips en esports no professionals.

Finalment, ha destacat el paper de la Fundació i el seu objectiu d’emprar l’esport per afrontar problemes de la infància. Els beneficiaris representen actualment més d’un milió de nens, dels quals un nombre rellevant són nenes, sobretot en països en els quals el seu accés a la pràctica esportiva està molt limitat.

La Conferència Internacional sobre Esports per a Dones, que se celebra tant aquest dilluns com demà dimarts, està organitzada per Fatima Bint Mubarak Ladies Sports Academy (FBMA), una entitat governamental sense ànim de lucre de l’Emirat d’Abu Dhabi que té entre els seus objectius establir Abu Dhabi en el mapa global d’esports femenins i afavorir l’aparició de rols femenins, tot desenvolupant talents en el sector esportiu.

Què és la Conferència Internacional sobre Esports per a Dones?

Des de la seva primera edició el 2012, la Conferència Internacional sobre Esports per a Dones s’ha posicionat com a líder en el sector i s’ha convertit en un punt de trobada de persones de tots els orígens que s’uneixen per abordar qüestions clau sobre l’esport femení: reunir les figures més destacades de l’esport mundial per a un debat en profunditat, transferència de coneixement i networking. Ens trobem, doncs, davant una plataforma internacional per promoure l’esport femení arreu del món. A més, vol apoderar les dones dels EAU i de tot el món perquè duguin a terme el seu paper en el món de l’esport.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut