El FC Barcelona celebra la 'Setmana de la Masia'

El FC Barcelona celebra la 'Setmana de la Masia'

Del 14 al 17 de novembre, el Club organitza diferents accions que tindran com a protagonista el model formatiu que reben els 700 esportistes dels equips formatius de futbol i els esports professionals del Club

La Masia és la paraula amb què es coneix arreu del món el model de formació del FC Barcelona, un dels trets diferencials del Club i una de les raons per les quals el Barça es considera més que un club. La Masia és el passat i el present, però, sobretot, és el futur del Barça. És un segell de qualitat, que ha crescut i que s’ha expandit, que actualment engloba el futbol formatiu, tant el masculí com el femení; els equips formatius dels esports professionals (bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala), i la formació integral que ofereix el programa Masia 360, a més de la mateixa Residència Masia - Centre de Formació Oriol Tort. És per aquest motiu que el FC Barcelona organitza del 14 al 17 de novembre una sèrie d’actes dedicats a posar en valor el model formatiu que té com a beneficiaris prop de 700 esportistes del Club.

La setmana començarà el dimarts 14, amb la I Jornada Carrera dual: Formació esportiva i acadèmica de l’esportista, que es farà a l’Auditori 1899 del Camp Nou i comptarà amb la presència de:

•           Carles Folguera, director del programa Masia 360 FC Barcelona.

•           José Maria Amorrortu, director esportiu de Lezama (Athletic).

•           Chiara d’Angelo, psicòloga de l’AC Milan i Università Cattolica di Milano.

•           Susana Regüela, responsable de la Unitat de Formació del CAR Sant Cugat.

•           Pablo Borrás, coordinador del planter del Club Estudiantes Baloncesto.

La jornada, que s’emetrà en directe per Barça TV, se celebrarà a partir de les 12.00 hores, estarà moderada pel periodista Pere Escobar i pretén aprofundir en com els grans clubs i centres de formació donen suport als esportistes a l’hora de fer compatibles els estudis i l’esport.

La Setmana de la Masia viurà el segon acte el mateix dimarts, a partir de les 19.30 hores, amb la tradicional Presentació del Futbol Formatiu que es farà al Camp 7 de la Ciutat Esportiva i que comptarà amb la presència de 20 equips, els 16 que formen part del Futbol Formatiu Professional i amateur i els quatre del futbol formatiu femení. L’acte comptarà amb la presència del president Josep Maria Bartomeu i serà ofert en directe per Barça TV.

Per primer cop, presentació poliesportiva

Aquest any, per primera vegada a la història del Club, els 23 equips formatius dels esports professionals (bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala) també tindran la seva jornada de presentació. Serà el dijous 16 de novembre i es farà al pavelló de bàsquet de la Ciutat Esportiva a les 19.30 hores, també en directe per Barça TV i amb la presència del president Josep Maria Bartomeu.

La Setmana de la Masia es tancarà el divendres 17 de novembre amb una xerrada interna sobre el bon ús de les xarxes socials per als pares i mares dels prop de 700 esportistes que formen part del programa Masia 360. La conferència anirà a càrrec de Francesc Grau, professor de la UOC Business School en el Programa de Gestió d’Empreses en un entorn digital, i es farà a les 19.00 hores a l’Auditori 1899 del Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut