El programa Masia Solidaria, presentat a les famílies dels jugadors i jugadores

El programa Masia Solidaria, presentat a les famílies dels jugadors i jugadores

Dins del programa Masia 360, Masia Solidaria cerca que els joves esportistes visquin experiències que els enriqueixin i els despertin la consciència social

La Sala Auditori 1899 ha acollit la presentació del programa Masia Solidaria. Masia Solidària és un projecte que compta amb la col·laboració de la Fundació Barça i que neix amb l’objectiu que els nois i noies del programa Masia 360 adquireixin sensibilitat social a través d’experiències vivencials, i que al mateix temps aquesta experiència suposi un benefici emocional per als usuaris de les entitats amb què interactuaran.

Presentació del programa

L’acte ha esta conduit per Anna Amelibia, responsable de l’escola de famílies i gestió acadèmica de La Masia i el responsable de programa Masia Solidaria, Toni Comas, i  Mariona Miret, responsable de projectes de la Fundació del FC Barcelona, han explicat a les famílies dels i les esportistes el funcionament de les activitats i el seu esperit. L’objectiu és clar: formar persones mitjançant l’esport.

El programa, que ja està en funcionament, es fonamenta en visites adaptades a l’edat dels esportistes del FC Barcelona. Les realitzaran els 44 equips de formació del futbol i esports professionals del Club i segons les edats estan enfocades: els més petits visitaran residències de gent gran, els de mitjana edat centres oberts i centres d’inclusió. Les trobades a centres amb persones amb capacitat intel·lectual, malalties infantils i persones amb discapacitat neurològica, completen el programa de trobades.

Un mestre del motor i de la vida

Posteriorment a la presentació ha intervingut, en un format de xerrada-col·loqui, un autèntic mestre del motor com és el pilot Isidre Esteve. Esteve va ser durant molts anys pilot d’elit tant en motos com en cotxes i ara segueix competint en el món del motor, després que un accident el deixés paraplègic.

Però més enllà del seu talent o de la seva discapacitat, Esteve és una lliçó de vida que ha compartit amb els assistents a la Sala Auditori.

“Treballa per aconseguir els teus somnis”: Les frases d’Isidre Esteve

“Soc una persona afortunada per haver descobert l’esport. És un model de creixement personal: viatjar, conèixer gent, altres cultures...”

“Tothom pot aconseguir el que vulgui però cal compromís. Som nosaltres els que hem de creure”

“Després de perdre un campionat del món volia deixar les motos, tornar a casa. Quant les coses anaven malament aquells ‘amics’ no hi eren. En Nani Roma em va comentar a anar al Dakar. Era una cursa molt diferent i ell em va animar a anar. Aquell dia vaig prendre una decisió que em va fer millor persona. Tenim una sèrie de luxes que no donem importància. Gràcies al Dakar vaig donar importància a les coses importants de la vida”

“Gràcies a l’experiència del Dakar vaig valorar que els problemes tenien solució. El Dakar et posa a prova i sempre pots donar més de tu. Estàs sol i has de confiar en tu mateix”

“Quan t’equivoques cal tornar enrere. Cal trobar els camins on no es veuen”

“Cal que els més joves prenguin decisions per ells mateixos i deixar que s’equivoquin. Així aprendran per si mateixos el camí per guanyar”

“Se que per arribar m’hauré de sacrificar per arribar a l’objectiu final. Cal treure la part positiva de la pitjor situació”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut