Cinquena Final Four en set temporades

Cinquena Final Four en set temporades

Els blaugranes disputaran novament la fase final de la UEFA Futsal Cup després d’aconseguir un ple de victòries a l’Elite Round i de no perdre cap duel a la Main Round

Lleida 2012, Tbilissi 2013, Bakú 2014 i Lisboa 2015. Després de dues edicions sense presència culer, l’edició del 2018 també comptarà amb el Barça Lassa per cinquena vegada en la història. Els blaugranes acumulen dues copes d’Europa a les seves vitrines, les aconseguides a Lleida (2012) i Bakú (2014). En la cinquena Final Four en set temporades els barcelonistes s’enfrontaran a l’Sporting Club de Portugal, al Gyor de l’exblaugrana Javi Rodríguez i a l’Inter.

Lleida i Bakú, a l’imaginari blaugrana

Javi Rodríguez, entrenador d’un dels rivals blaugrana a la Final Four del 2018, va ser el primer jugador blaugrana de la història a aixecar la UEFA Futsal Cup a Lleida. Les victòries davant l’Sporting Club de Portugal i el Dinamo de Moscou van aplanar el camí fins a la glòria. Els únics integrants de la plantilla actual que van ser partícips d’aquest títol són Paco Sedano, Sergio Lozano i Marc Tolrà.

L’any següent, el conjunt blaugrana no va poder revalidar el títol europeu a Tbilissi, i s’hauria d’esperar un any per tornar a aixecar el trofeu a Bakú. El segon títol continental va arribar en la tercera Final Four consecutiva després de superar l’Araz Nacçivan i el Dinamo de Moscou a la tanda de penals. Paco Sedano, Aicardo, Dyego, Lozano i Roger són els únics integrants que encara continuen amb el Barça Lassa.

El 2018 donarà una nova oportunitat al Barça Lassa per a tornar a conquerir Europa i refer-se de la darrera Final Four disputada, a Lisboa el 2015. I és que el camí dels d’Andreu Plaza fins arribar a la cinquena fase final de la UEFA Futsal Cup és per emmarcar: invictes després de sis partits, tres de Main Round –només han cedit un empat– i tres de l’Elite Round.

Andreu Plaza: “Hem demostrat que volem aquest títol”

I és que, tal com ha explicat el preparador blaugrana, Andreu Plaza, “amb el format de la UEFA Futsal Cup has de guanyar sempre, i a Padova i a Pescara hem demostrat que som un equip que volem la Copa d’Europa”. Per la seva part, el tanca blaugrana Rafa López s’ha mostrat satisfet per la classificació: “L’objectiu era estar entre els quatre millors d’Europa”.    

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut