PPD Zagreb – FC Barcelona Lassa: Triomf valuós per retrobar-se a Europa (24-32)

Els blaugrana han realitzat un partit complet tant en atac com en defensa per tornar a vèncer a la Champions i no perdre la pista de les primeres posicions. Valero Rivera i Dika Mem amb 7 gols cadascun, han estat els màxims anotadors

Victòria exigent però molt valuosa del Barça Lassa davant el PPD Zagreb (24-32) en la novena jornada de la VELUX EHF Champions League. Els de Xavi Pascual es retroben amb el triomf a Europa després de dos partits consecutius sense vèncer i segueixen així la pista de les primeres posicions del grup A, situant-se segons amb 12 punts. Així doncs, els barcelonistes tanquen una setmana exigent amb quatre partits fora de casa en només nou dies i continuen amb la bona ratxa a Zagreb, amb 10 visites saldades amb nou victòries i un empat.

Inici fulgurant

Els blaugrana han iniciat el matx de manera arrasadora, amb Víctor Tomás encarregant-se d’obrir la llauna. Un 0-4 al marcador en els primers quatre minuts de joc ha obligat als locals a demanar temps mort, i tot i l’exclusió de dos minuts de Viran Morros (minut 5), els culers han continuat mostrant una gran solidesa defensiva, mantenint la porteria a zero fins al minut vuit. Susnja ha estat l’encarregat d’inaugurar el comptador local i trencar la gran ratxa blaugrana sense encaixar.

El Barça Lassa, però, ha seguit mostrant una bona efectivitat en atac per mantenir el +6 al marcador (màxima diferència a la primera part) durant els darrers minuts del període. Tot i així, a falta de dos minuts per al descans ha arribat l’exclusió d’Alexis Borges, que juntament amb tres parades consecutives d’Skok ha permès als croats retallar distàncies al marcador (11-15). Una bona definició de Valero Rivera i una aturada in extremis de Pérez de Vargas (12 aturades a la primera part) ha permès als de Xavi Pascual marxar al descans amb un +5 al marcador (11-16).

Reacció local

Tot i que Dika Mem seguia intractable en atac (màxim anotador del partit amb 7 gols, empatat amb Valero Rivera), els locals han reaccionat i als 34 minuts de joc, el Zagreb s’ha situat a només dos gols de diferència (18-20), mínima distància al marcador des dels primers minuts de partit. Un parcial de 0-4 amb Valero, Víctor Tomás, Sorhaindo i Entrerrios com a protagonistes, ha tornat a donar tranquil·litat als culers amb un +6 (18-24).

Sentència blaugrana

La reacció blaugrana ha permès al Barça Lassa seguir obrint escletxa (19-27) aconseguint situar-se a +8, una distància la qual ja no baixaria. Els culers han seguit mantenint la diferència al marcador per acabar guanyant per 24-32 en un duel exigent però saldat a la perfecció. Finalment, triomf valuós dels de Xavi Pascual per tornar a vèncer a la Champions i situar-se –amb un partit més que la resta– segons a només tres punts del líder del grup, el Vardar. Els culers tanquen així una setmana molt complicada amb quatre partits consecutius lluny del Palau.