Barça Lassa – Anadolu Efes: Superats per l’efectivitat turca (85-89)

Els blaugranes cauen davant el cuer en un matx en què els homes de Sito Alonso no han pogut contrarestar l’encert dels visitants

Derrota del Barça Lassa en la sisena jornada de l’Eurolliga. Els homes de Sito Alonso no han pogut superar l’Anadolu Efes (85-89) en un matx que el conjunt turc ha controlat. Els blaugranes han intentat reduir la diferència, però no ha pogut capgirar el resultat. El baix encert ofensiu en algunes fases del matx ha estat una de les claus d’un enfrontament en què Seraphin ha estat el blaugrana més destacat (19 punts).

El partit ha començat amb dos triples, un per a cada equip, i un intercanvi de punts general a les dues cistelles. Anadolu Efes controlava el rebot defensiu, i entre això i l’encert ofensiu de Ricky Ledo, amb dos triples consecutius i 8 punts en set minuts, el conjunt turc ha obtingut la primera diferència (11-19, min 7). Els turcs no han afluixat l’encert ofensiu i la diferència ha augmentat fins als 11 punts al final del primer període (15-26)

El Barça Lassa ha incrementat la intensitat defensiva des de l’inici, amb Pressey recuperant la pilota a la sacada inicial del quart. Els homes de Sito Alonso han trobat l’encert ofensiu des de la línia de tres, amb tres triples de quatre intents de Koponen que reduïen la diferència per sota dels 10 punts (35-40, min 9). La diferència al descans seria de set punts, després que Heurtel no pogués convertir un triple al darrer segon del període (35-42).

A la represa, els blaugranes s’han situat a tan sols quatre punts (41-45), però l’Anadolu ha recuperat ràpidament l’avantatge (41-51). Els de Sito Alonso han imprès una defensa intensa que els ha servit per forçar errors rivals. Alhora, un major encert ofensiu ha suposat que el duel s’ajustés i seguís marcat per la baixa anotació dels dos conjunts, fins que l’equip turc ha obtingut un parcial de 0-6 que ha situat el 55-65 (min 30).

Remuntada inacabada

Els barcelonistes intentaven reduir la diferència, però els turcs no han fet cap concessió i han pogut mantenir la renda superior a la desena de punts. L’Anadolu s’ha arribat a situar 15 punts per sobre, però dues esmaixades consecutives de Seraphin sense resposta dels visitants han situat el 65-76 (min 36).

El Barça Lassa ha pressionat tota la pista en defensa per intentar reduir el desavantatge, que se situava en 9 punts després d’un triple de Claver (75-84, min 39). Els blaugranes no han deixat de lluitar en cap moment i han reduït les diferències al darrer minut, tot i que no han pogut aconseguir el triomf (85-89). D’aquesta manera, el Barça Lassa suma la quarta derrota en sis partits a l’Eurolliga just abans del Clàssic contra el Reial Madrid, aquest diumenge a partir de les 18.30 hores.