FC Barcelona Lassa – València Basket: Triomf clar des de la regularitat (89-71)

Els blaugranes obtenen un important triomf a l’Eurolliga en un matx que han dominat de principi a fi i amb una bona defensa i encert ofensiu

Triomf clau del Barça Lassa a l’Eurolliga contra el València Basket (89-71). Una victòria en un matx que els homes de Sito Alonso han dominat des de l’inici tot i els intents dels visitants per retallar diferències. D’aquesta manera, els blaugranes sumen el tercer triomf a l’Eurolliga en el partit 200 d’Ante Tomic a la competició europea.

Inici molt intens del Barça Lassa que li ha permès situar-se 5-0 ràpidament. Els blaugranes han mostrat una defensa sòlida, amb Seraphin intimidant sota el cèrcol valencià amb dos taps inversemblants. El València responia ofensivament, però els tres triples de Moerman donaven als blaugranes el comandament del matx (17-11, min 7).

El control del rebot defensiu ha permès al Barça Lassa tenir més opcions ofensives en un atac en què Heurtel liderava el conjunt barcelonista. Amb el pas dels minuts el matx s’ha anat ajustant, però els de Sito Alonso han fet bo l’encert des de la línia de tres per mantenir la diferència per sobre dels cinc punts amb dos triples de Koponen i un d’Oriola de manera consecutiva (33-24, min 24).

Al segon període els blaugranes han vist com els visitants anotaven la majoria dels punts des del tir lliure. Per la seva banda, el Barça Lassa ha continuat augmentat la renda fins a situar-se 13 punts per sobre amb un triple de Ribas (45-32, min 37). La pressió defensiva en tota la pista i la intensitat defensiva dels blaugranes han donat el màxim avantatge als barcelonistes al descans, 18 punts (50-32).

La represa ha començat amb el Barça Lassa guanyant de vint punts, però el València no s’ha rendit i amb dos triples s’ha situat novament dins el partit. Els homes de Sito tenien clar que no deixarien escapar el triomf i, per mitjà del control del rebot i d’una bona circulació de pilota en atac, han recuperat la renda inicial (63-44, min 35).

Sentència blaugrana

Els visitants han retallat diferències als darrers minuts del tercer període, però una cistella sobre la botzina de Pressey ha situat el 71-56 (min 30). Els blaugranes han tancat el matx al darrer període, en què han aprofitat per córrer al contraatac. Precisament en un contracop Pressey ha esmaixat per situar el 81-60 (min 36).

El València no ha deixat de lluitar amb un parcial de 0-5, però els barcelonistes no han deixat escapar el triomf (89-71). La victòria deixa el Barça Lassa amb un balanç de tres victòries i cinc derrotes en vuit jornades de l’Eurolliga. Aquest diumenge al Palau, el segon duel entre blaugranes i valencians, en aquesta ocasió corresponent a la jornada 9 de la Lliga Endesa (18.30 hores).

Per la seva part, Marc Garcia ha estat operat amb èxit aquest divendres de la luxació a l’espatlla esquerra. El període de baixa estimat és de quatre mesos.