CSKA Moscou - FC Barcelona Lassa: Lluiten fins al final (92-78)

Els culers han arribat als darrers cinc minuts de partit amb el marcador igualat, però la falta d’encert en atac i l’eficàcia local han acabat decidint el matx per al conjunt rus

El Barça Lassa ha lluitat fins al final davant d’un CSKA Moscou que s’ha endut el triomf (92-78) gràcies a l’encert dels darrers minuts després d’arribar als cinc últims minuts amb el marcador igualat. La falta d’encert en atac dels culers, sumada a l’eficàcia local, han acabat decidint el matx corresponent a la 10a jornada d'Eurolliga.

Igualtat màxima

El partit ha iniciat amb un molt bon primer període del Barça Lassa, plantant cara en tot moment al líder a la seva pista. Amb un triple de De Colo, els locals han intentat obrir la primera escletxa al marcador (11-6), però els barcelonistes han tornat a recuperar distàncies ràpidament mitjançant Moerman i Heurtel. Un parcial de 4-10 per als culers ha permès al de Sito Alonso avançar-se al marcador (15-16), avantatge que ha anat mantenint durant els darrers compassos del primer quart, que ha finalitzat amb un ajustat 24-24.

El segon quart ha mantingut la tònica del primer, amb molta igualtat a la pista i sense cap dels dos equips escapant-se al marcador. Un gran triple de Koponen ha situat als culers tres amunt (31-34), però els russos han reaccionat ràpidament amb un parcial de 10-2 per situar-se a +7 (41-36). Quan semblava que els locals marxarien amb una bona renta al descans, una gran esmaixada de Seraphin després de caçar un rebot ofensiu, ha situat als barcelonistes a només cinc punts (44-39), marxant al descans amb tot per decidir.

Un parcial de 4-9 ha permès al Barça Lassa empatar el partit (48-48) a l’inici del tercer quart, amb un Seraphin molt endollat en els llançaments de dos. Tot i així, els locals s’han refet ràpidament per tornar a situar-se per damunt de marcador. Un gran triple de Hanga ha estat replicat ràpidament amb dos triples de Higgins i Clyburn, que han començat a obrir escletxa al marcador. Amb els russos prement l’accelerador, i amb els culers sense fortuna en atac, el matx ha arribat al final del tercer quart amb la diferència més amplia fins al moment (66-58).

Tot per decidir al darrer quart

Un parcial de 0-5 per als barcelonistes ha tornat a ficar dins del partit als de Sito Alonso en l’inici del darrer quart. Un espectacular triple de Hanga ha servit per empatar el partit (72-72), amb tot per decidir a falta de només cinc minuts. Sergio Rodríguez, també amb un triple, ha tornat a avançar al CSKA, però Pressey ha replicat amb una altra cistella de tres (75-75).

Tot i la màxima igualtat, la falta d’encert en atac blaugrana als minuts finals i amb els russos atacant sense descans, ha provocat un parcial de 13-0 per als locals a falta de dos minuts. Tot i així, els culers han lluitat fins al final, donant la cara en tot moment en un matx que finalment ha acabat amb un voluminós 92-78 al marcador dels barcelonistes davant el líder de l’Eurolliga