Saps quan va ser la darrera visita de l’Sporting Clube al Camp Nou?

Saps quan va ser la darrera visita de l’Sporting Clube al Camp Nou?

Els dos equips es veuran les cares en competició europea a l’amfiteatre blaugrana després de nou temporades del darrer enfrontament

La temporada 2008/09, el primer any de Guardiola a la banqueta blaugrana, va ser la darrera vegada en què els lisboetes van trepitjar el verd del Camp Nou en competició europea. En aquella ocasió, i com succeirà aquest dimarts (20.45 hores), el partit corresponia a la fase de grups de la Champions League. Ara bé, si l’última visita de l’Sporting Clube va servir per donar el tret de sortida a la màxima competició continental de clubs, el matx de dimarts suposarà el final de la fase de grups de la present edició de la Champions, en què el Barça mirarà d’acabar invicte aquesta fase.

Fa nou temporades el duel contra lSporting Clube va suposar començar amb bon peu el camí cap a la tercera Champions League culer. La victòria per 3-1 va donar vigor al conjunt de Guardiola a la competició europea. Rafa Márquez, Samuel Eto’o, de penal, i Xavi Hernández van aconseguir perforar la porteria de Rui Patrício, que continua sent el porter de lSporting Clube. Per part del club lisboeta, Tonel va batre Víctor Valdés. De fet, alguns membres de la columna vertebral blaugrana de la temporada 2008/09 encara estan al Barça en l’actualitat: Piqué, Busquets, Iniesta i Messi. A més, aquell Sporting tenia jugadors com Joao Moutinho i l’exblaugrana Fábio Rochemack.

Aquest dimarts, 5 de desembre, es viurà al Camp Nou un partit no gens habitual, però, com tots, té la seva història. Si fem una mirada enrere trobarem l’actual secretari tècnic blaugrana, Robert Fernández, com a jugador culer. El secretari tècnic es va vestir de curt i va saltar al Camp Nou per enfrontar-se a lSporting Clube en una eliminatòria de la Copa de la UEFA del 1986. Ara bé, va ser el verdader protagonista del partit d’anada al camp portuguès, ja que gràcies a un gol seu el Barça es va classificar per a la ronda següent. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut