Rayo Vallecano - FC Barcelona Femení: Líders per acabar l’any (1-2)

Les barcelonistes acomiaden el 2017 amb un triomf al camp del Rayo Vallecano després d’una primera meitat de domini i de refer-se d’un gol local en la segona

Les blaugranes han resolt amb una victòria el partit de la 14a jornada de la Lliga Iberdrola al camp del Rayo per 1-2. Les noies de Fran Sánchez han presentat un joc molt ofensiu en la primera meitat. Ara bé, tot i la insistència de Duggan i Bárbara, només s’ha vist la diana de bella factura de Patri Guijarro. En els següents 45 minuts el FC Barcelona Femení ha hagut de refer-se del gol del Rayo. Duggan, amb una vaselina, ha donat els tres punts al conjunt culer, que l’han fet acabar l’any en la primera posició de la Lliga.

Insistència ofensiva traduïda en gol

Les barcelonistes han sortit amb una mentalitat clarament ofensiva i el joc s’ha concentrat a prop de la porteria del conjunt local. Les blaugranes han circulat bé la pilota i han pressionat millor, però les jugades no s’han finalitzat de manera encertada. El Femení ha fet el camp ample i el perill ha arribat des de les bandes amb Bárbara, que abans del matx ha rebut el premi Gol del mes de novembre per la diana que va marcar contra el Betis.

Un cop de cap de Duggan al travesser ha estat el preludi del gol culer. Patri ha connectat un potent xut des de la llarga distància per situar el primer al marcador (min 25). Amb la diana blaugrana, el Rayo Vallecano s’ha estirat i ha incomodat la porteria de Sandra Paños. La portera culer ha fet una aturada per evitar l’empat. No obstant això, les aproximacions de les madrilenyes han estat esporàdiques i les barcelonistes han tornat a la tònica dels primers compassos. Bárbara i Patri han estat a punt d’ampliar distàncies, però s’han topat amb la portera del Rayo.

Les noies de Fran Sánchez han intentat ampliar distàncies en el marcador des dels compassos inicials de la segona meitat. Martens, Duggan i Losada amb una bona combinació han generat la primera ocasió. Ara bé, el monòleg blaugrana s’ha vist reduït i el Rayo Vallecano ha situat la igualada en l’electrònic en la sortida d’un córner.

Es refan del gol encaixat

Quedava temps per recuperar-se i les blaugranes ho han fet. Duggan amb una vaselina ha tornat a situar per davant el conjunt de Fran Sánchez a vint minuts pel final. Amb aquest gol, la davantera anglesa en suma vuit en Lliga.

El Rayo Vallecano ha aconseguit igualar els últims minuts de partit, però el resultat no s’ha mogut (1-2). Amb aquest triomf el Femení acaba el 2017 al capdamunt de la classificació de la Lliga Iberdrola amb 37 punts i sent el millor equip tant ofensivament com defensivament amb 52 gols a favor i 5 en contra.