Benfica - Barça Lassa: La remuntada dóna pas a la golejada (4-8)

Els blaugrana capgiren el marcador després de refer-se d’un inici complicat i el triomf els permet seguir com a líders destacats del grup C de la Lliga Europea

Victòria de prestigi del Barça Lassa a la pista del Benfica (4-8). Els culers han donat la volta al partit després d’un començament complicat, on el pes ofensiu dels portuguesos ha dominat els compassos inicials, però els blaugranes, progressivament, han equilibrat el partit. Panadero, amb un gol, s’ha posat l’equip a l’esquena i ha donat aire al conjunt d’Edu Castro, que ha transformat el marcador amb dianes de Lucas Ordoñez (2), Álvarez (2), Barroso, Alabart i Matias Pascual. La fluctuació del resultat iniciada en la primera meitat s’ha rectificat en la segona part, que ha estat testimoni d’una pluja de gols.

En inferioritat arriba el perill ofensiu

Els homes d’Edu Castro no han tingut un bon inici de matx i s’han vist superats pel Benfica, que ha monopolitzat la insistència ofensiva. El partit s’ha posat coll a munt amb penal en contra. Carlos Nicolia ha realitzat un llançament impecable davant Sergi, que no ha pogut evitar que el conjunt local agafés avantatge. Poc després Marc Gual ha estat expulsat amb targeta vermella i ha suposat una falta directa aturada pel porter blaugrana. Ara bé, en la inferioritat numèrica el Barça Lassa s’ha refet. Panadero ha connectat un potent llançament de pala i ha situat l’empat en l’electrònic. A partir d’aquest moment, s’han succeït les aproximacions culers i lisboetes. El matx s’ha igualat i ambdós conjunts han estat protagonistes en atac.

A mesura que el partit ha progressat el Barça Lassa s’ha assentat a la pista i ha donat la volta al marcador. A cinc minuts del final, la cullera de Lucas Ordoñez ha superat Guillem Trabal (1-2), i els blaugranes han sabut resistir a les escomeses de l’elenc local per marxar als vestidors amb avantatge. La remuntada ha donat ales als homes d’Edu Castro.

Segona part de gols

Sergi Fernández i Guillem Trabal han estat els principals artífexs de perllongar el marcador dels primers 25 minuts fins l’arribada d’una falta directa favorable al Barça Lassa. Pablo Álvarez ha batut el porter local i ha ampliat distàncies (1-3). Els blaugranes s’han mantingut sòlids i no han deixat que el Benfica entrés en el matx. El rastre de superioritat del conjunt portuguès s’ha diluït amb l’avantatge culer i més quan Barroso ha ampliat a tres els gols de diferència (1-4).

No obstant això, el conjunt local ha venut cara la seva pell i ha retallat distancies amb el 2-4. Avivat per la seva afició, el Benfica s’ha avocat a l’atac i el Barça Lassa ho ha aprofitat per situar altre cop els tres gols de diferència en l’electrònic, i Pablo Álvarez en el segon pal ha marcat el cinquè blaugrana (2-5). Però, la pluja de gols encara no havia arribat. Uns últims sis minuts esbojarrats han servit per veure dos gols portuguesos i tres catalans (4-8), obra d’Alabart, Ordoñez i Pascual. El frenetisme ofensiu ha avocat a la finalització del matx.

Dos anys després el Barça Lassa torna a batre un Benfica que s’havia mostrat infranquejable a casa. D’aquesta manera, els homes d’Edu Castro són líders del grup C amb cinc punts d’avantatge sobre l’equip portuguès. El següent partit dels blaugranes serà dimarts a la pista del CP Vic, corresponent a la dotzena jornada de l’OK Lliga.