El Barça Innovation Hub i el CAR de Sant Cugat organitzaran l’‘XIè ASPC International Forum on Elite Sport’

El Barça Innovation Hub i el CAR de Sant Cugat organitzaran l’‘XIè ASPC International Forum on Elite Sport’

El Club i el centre d’alt rendiment signen el conveni de col·laboració per portar a Barcelona el 2019 la trobada bianual dels agents més destacats en l’alt rendiment esportiu a nivell mundial

El FC Barcelona i el CAR de Sant Cugat han signat un conveni marc per a l'organització i realització conjunta de l'International Fòrum on Elite Sport, que se celebrarà del 25 al 27 de setembre del 2019 a Barcelona. Aquest fòrum és la trobada bianual de l'Associació Internacional de Centres d'Alt Rendiment (ASPC), que formen els agents més destacats en l'alt rendiment a nivell mundial. El club blaugrana col·laborarà en la seva organització en el marc del Barça Innovation Hub, la plataforma d’investigació, desenvolupament, formació i innovació, per la qual cosa el FC Barcelona es convertirà durant tres dies en la referència mundial pel que fa al rendiment esportiu.

El conveni es va signar aquest dijous a la Llotja President Suñol en la prèvia del partit de Copa del Rei contra el Celta per part del president del Club, Josep Maria Bartomeu, i el director del CAR, Ramon Terrassa. Totes dues entitats ja col·laboren habitualment en temes com la recerca i les ciències aplicades al rendiment, així com en la formació dels atletes. En l’acte protocol·lari també han estat presents, entre d’altres, el director executiu del Barça, Òscar Grau; el director de Ciències de l’Esport i Mèdic del FC Barcelona, Ramon Canal; el director de Rendiment i Preparació Física, Joan Ramon Tarragó; el Sports Performance Director del Barça Innovation Hub, Francesc Cos i i el secretari general de l'ASPC, Josep Escoda.  

Fruit d'aquest conveni, el FC Barcelona, a través del Barça Innovation Hub, i el CAR de Sant Cugat coorganitzaran l’‘XIè ASPC International Forum on Elite Sport’, que tindrà com a títol ‘Integrative Aproach in Sports Performance’ (Visió integradora en el rendiment esportiu). Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran els actes propis del Fòrum, mentre que al CAR se celebraran totes les reunions de treball de la Junta Directiva de l'ASPC.

Organització per concurs

El fòrum de la World Association of Sport Performance Centers (ASPC) se celebra cada dos anys i la candidatura que aspira a organitzar-lo ha de guanyar el dret per concurs. El primer fòrum internacional es va celebrar el 1999 a Austràlia (Sydney) i la darrera edició va tenir lloc a Durban, Sud-àfrica, amb la presència de  400 participants de 40 països.

Va ser a la trobada de Durban on es va triar la candidatura de Barcelona per acollir el Fòrum del 2019, després de la presentació del projecte català per part de Francesc Cos, responsable de l’Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub.

L'Associació Internacional de l'Esport d'Elit (ASPC) ha evolucionat dels quinze membres que la van fundar el 2006, als 63 membres que en formen part actualment, tots ells institucions en l'alt rendiment esportiu. El CAR n'és membre, i forma part de la Junta Directiva des dels inicis. El Centre ja havia acollit el 2001 la segona edició del Fòrum, en què es va començar a gestar l'ASPC.

L'objectiu principal, tant dels Fòrums com de l'ASPC, és construir una col·laboració global entre entitats, compartir aprenentatges i transferir coneixements, en la recerca de l'excel·lència esportiva a tots nivells.  Una finalitat, aquesta, molt lligada a la raó de ser del Barça Innovation Hub, que vol contribuir a transformar el món a través de l’excel·lència esportiva mitjançant el coneixement i la innovació. També el CAR de Sant Cugat preveu com un dels seus objectius principals la transferència de coneixement a la societat.

El Barça farà coincidir aquest Fòrum amb el seu Congrés anual sobre rendiment esportiu, al setembre del 2019, amb l’objectiu de treballar per un esdeveniment de repercussió mundial en l’àmbit de l’Alt Rendiment Esportiu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut