El rei de copes recupera el seu trofeu

El rei de copes recupera el seu trofeu

Juan Magdaleno i Toni García, dos jugadors que van formar part de l’equip que va guanyar l’última copa, han anat al museu del club a recollir el títol de 1985

Aquest diumenge, abans de l’inici del partit entre el FC Barcelona i el SilverStorm El Salvador, es durà a terme un homenatge a l’equip que va guanyar l’última Copa del Rei de rugbi. Amb motiu d’aquest homenatge diversos jugadors que van formar part d’aquell equip han recollit avui el títol aconseguit en la final de 1985.

Els encarregats de recollir el trofeu han estat Juan Magdaleno i Toni García que han estat acompanyats de Joan Losada, l’actual capità de l’equip, Juan Cruz i Francisco Javier Sanz, ambdós jugadors del primer equip del FC Barcelona.

En aquella final els blaugranes van imposar-se al CDU Valladolid per un clar 36-7, en un partit molt disputat fins a l’últim minut.

L'època de domini del Barça

Tot i que l’última Copa del Rei aconseguida pel conjunt blaugrana va ser el 1985, el Barça ha estat un referent en el món del rugbi espanyol. De fet, encara avui en dia el FC Barcelona és l’equip amb més copes en el seu palmarès amb 16. En segona posició es situa la Unió Esportiva Santboiana amb 12 i en tercera, a molta distància dels dos equips catalans, està el SilverStorm El Salvador amb 7 títols.

La primera Copa del Rei aconseguida pels blaugranes va ser l’any 1926. Posteriorment en va poder sumar dues més els anys 1930 i 1932. Però, sense cap mena de dubte, l’època de domini del Barça es situa entre els anys 1940 i 1960. En vint anys el FC Barcelona va guanyar 10 vegades aquesta competició i va ser capaç d’encadenar 4 títols consecutius (de la temporada 1949-1950 a la 1952-1953) un fet que només comparteixen Barça i Santboiana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut