El Benjamins A i C visiten el Museu i coneixen l’Agrupació Barça Jugadors

El Benjamins A i C visiten el Museu i coneixen l’Agrupació Barça Jugadors

Els jugadors i les seves famílies han estat els primers protagonistes d’aquesta temporada del projecte Identitat Barça, de Masia 360, que dona a conèixer la història del Club als nostres esportistes

Els Benjamins A i C han estat els dos primers equips a participar aquesta temporada 2017/18 en el projecte Identitat Barça, de Masia 360. Els jugadors, acompanyats per les seves famílies, s’han citat al Museu del FC Barcelona després dels seus partits respectius contra el Cerdanyola Vallès i el Prat, els quals han resolt amb dues victòries, i han fet una visita guiada en què se’ls ha explicat quin han estat els fets i els grans jugadors que han marcat la història del Club. Una vegada finalitzada la visita al Museu i el pertinent recorregut per l’Estadi, els jugadors dels Benjamins A i C s’han reunit a la Sala Fundació del Camp Nou, a l’Avantllotja d’Honor, on han pogut escoltar les paraules de Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors, i de Jofre Mateu, exjugador també del primer equip, que els han presentat l’Agrupació i els han explicat com van viure el Barça quan tenien la seva edat.

El repte del projecte Identitat Barça és el d’aconseguir que tots els nois i noies que formen part del FC Barcelona coneguin tant els fets que han marcat la història del Club com aquells personatges que han marcat una època a l’Entitat. Avui s’ha parlat de l’escut, de l’himne, dels colors blaugrana, de l’origen de la paraula culer, del fundador, Joan Gamper, de la frase més que un club, de les seccions professionals i, és clar, de grans mites del barcelonisme com Alcántara, Samitier, Kubala, Luis Suárez, Johan Cruyff, Ronaldinho i Messi, entre molts altres.

Una experiència que els jugadors dels Benjamins A i C  hauran de plasmar ara en un treball, un dibuix, en el qual hauran d’explicar quin és el moment que més els ha impactat de la visita al Museu: les cinc Pilotes d’Or de Messi, les cinc Copes d’Europa, els vells guants de Ramallets o les botes i la samarreta de Johan Cruyff.

Tant Ramon Alfonseda com Jofre Mateu han parlat als joves jugadors blaugrana de la seva etapa com a jugadors al Club, i han insistit molt en la necessitat de mantenir la carrera dual: estudis i futbol. “Aquesta és una cursa d’esforç, humilitat, voluntat d’aprendre i compromís en què el vostre exemple han de ser jugadors com Messi, Xavi i Iniesta. I, sobretot, el millor consell que us puc donar és que no deixeu mai de banda la formació”. Tots els jugadors del Benjamí A i el Benjamí C han marxat del Camp Nou amb un regal molt especial: El Diccionari de la història del Barça, que Ramon Alfonseda els ha dedicat un a un.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut