Ferrao:

Ferrao: "Tenim molta ambició per afrontar el que ve"

El pivot brasiler parla sobre el tram decisiu de la temporada, que es presenta exigent però molt il·lusionant

Torna la competició per al FC Barcelona Lassa de futbol sala, i amb aquesta l'exigència del calendari. El tram final de la temporada ja és aquí, i els reptes més propers són autèntics partidassos. ElPozo, en la tornada de la Lliga, i l'eliminatòria de semifinals de la Copa del Rei contra l'Inter ja s'estan preparant a Can Barça, després de la tornada dels internacionals. Un d'ells és Carlos Vagner Gularte Filho Ferrao, guanyador del Grand Prix amb el Brasil i autor de 116 gols amb el Barça quatre temporades. El pivot blaugrana parla amb www.fcbarcelona.cat sobre el que es presenta per als d'Andreu Plaza aquestes properes setmanes.

Pràcticament un mes després torna la Lliga. Amb ganes ja de vestir la samarreta del Barça de nou?

Doncs sí, i més després de tant de temps. I més ara, que arriba la part important de la temporada. Per la seva importància, tots estem esperant els partits que tenim a l'horitzó. Venen reptes bonics.

El retorn no serà fàcil, per això. Com afronteu aquesta exigència en el calendari?

Tenim moltes ganes de jugar i més ambició que mai pel que ve. Arriben les semifinals de Copa, la Copa d'Espanya, el final de la Lliga, la Champions..., els partits decisius, vaja. Particularment, estic desitjant que arribin, perquè vull poder posar el Barça on ha de ser, que és intentant guanyar títols. I no tinc cap dubte que els meus companys pensen el mateix.

Desafortunadament, per això, les lesions us continuen colpejant...

Sí, la lesió de Lozano és una pena, perquè és un grandíssim jugador i crec que ens afectarà una mica. Però ara hem de fer-ho per ell. Quan un cau els altres l’hem d’ajudar a aixecar-se. Així que els que hi som intentarem donar-ho tot per als que no hi puguin ser. Per això el Barça és un grup.

Anem per parts, llavors. Dissabte toca visitar ElPozo. Quins aspectes del joc seran importants?

Aquests partits es decideixen pels petits detalls, que són els que marquen la diferència. Tots dos tenim grans equips i el que estigui més centrat tindrà avantatge. Haurem de competir al màxim si volem guanyar, però sobretot estar concentrats perquè una badada ens pot costar els tres punts.

I ja el següent repte serà la Copa del Rei. Com us preneu l'eliminatòria contra l'Inter? Un cop sobre la taula o una obligació?

L'Inter ens va guanyar la Lliga l'any passat, però no pensem en la revenja. Volem guanyar perquè hem de posar el Barça a la final per guanyar el títol de Copa, sense importar el rival de semis. Aquest és el principal objectiu.

No serà fàcil, per això. Al davant tindreu un equip que, tot i ser dubte, compta amb el líder de la campiona d'Europa (Ricardinho)...

Sí, veurem si juga, tot i que ja sabem el gran jugador que és. Que hagi fet un bon Europeu no canviarà gaire, perquè ja el coneixem. Jugant ho deixarà tot sobre la pista i serà perillós, però hem de centrar-nos en nosaltres mateixos. Amb l'equip que tenim, si estem al 100% no tinc dubtes que farem una gran eliminatòria.

Individualment, com està després d'aquestes setmanes?

Em trobo bé. Arribo després de jugar amb el Brasil, fet que ajuda per continuar actiu. L'aturada m'ha servit per descansar una mica, però poder estar aquest mes competint m'ajuda a tornar bé. Els passa el mateix als meus companys, que arriben en plena forma.

Què li han aportat aquests dies amb el Brasil i què pot portar cap a Barcelona?

La competitivitat que hem tingut. Hi ha hagut partits una mica més còmodes, però igualment les primeres parts ens han costat molt. Fins i tot en alguns enfrontaments hem hagut de tirar de calma per remuntar. A la final, la República Txeca ens ho va posar molt difícil, però vam tenir la paciència per seguir. Aquí de vegades passa, que vam començar perdent, però cal saber tenir calma per buscar remuntar.

I ja per acabar, afronta el tram final renovat fins al 2021. S’imaginava quan va arribar que seria on és?

Des del moment que vaig arribar volia fer història amb la samarreta del Barça. Ara tinc més anys per endavant per aconseguir-ho, per poder demostrar-ho tot aquí. Vull guanyar títols amb el Club i tant de bo pugui fer-ho durant més temps. Per a mi és el millor club del món i poder estar aquí és espectacular. Vull tornar la confiança rebuda amb títols, que crec que el Barça ja s’ho mereix. Igual que la gent que ens dona suport o nosaltres mateixos, que ens matem entrenant-nos. Tots, en general, ens ho mereixem ja.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut