Chelsea FC – FC Barcelona: Torna la Champions en un escenari especial

Chelsea FC – FC Barcelona: Torna la Champions en un escenari especial

(20.45 hores, TV3) Els homes d’Ernesto Valverde visiten Stamford Bridge en el partit d’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, en un enfrontament força habitual als darrers anys a Europa i en un escenari amb bons records per als blaugranes

78 dies després, torna la Lliga de Campions per al FC Barcelona. Els culers van tancar al desembre una gran fase de grups, classificant-se com a primers i accedint als vuitens de final. Ara, dos mesos i mig després, el Barça torna a Europa i ho farà amb un autèntic partidàs, un dels clàssics a Europa. Els culers s’enfronten al Chelsea a Stamford Bridge, un estadi que desprèn una forta aroma de Champions, i on els culers van viure, ara fa gairebé 9 anys, una de les millors nits de la seva història amb un gol d’Iniesta per al record.

Blaugranes i ‘blues’ se citen a Londres en el partit d’anada dels vuitens de final de la màxima competició continental (20.45 hores, TV3). Els homes d’Antonio Conte arriben al duel després de dos triomfs consecutius: 3-0 contra el WBA a la Premier i a 4-0 al Hull a l’FA Cup. A més, els londinencs són quarts a la Lliga a només tres punts del segon i a més estan classificats per als quarts de final de la Copa.

Vells coneguts com a principals perills

El Chelsea destaca per el seu característic sistema amb tres centrals i dos carrilers llargs a les bandes, a més d’un mig del camp rocós i jugadors ràpids i hàbils en atac. La seva estrella, Eden Hazard, ha destacat en roda de premsa: “El Barça és un gran equip però estem preparats per guanyar”. A part del belga, Conte disposa de grans jugadors com els exblaugranes Pedro i Cesc, juntament amb altres vells coneguts de la Lliga com Morata (que és dubte), Courtois, Marcos Alonso i Azpilicueta. A més, també disposa de diversos jugadors ja veterans com el capità Cahill i Willian, un mig del camp sòlid amb el francès Kanté i les noves incorporacions del mercat d’hivern Giroud i Barkley. En canvi, David Luiz i Bakayoko són les principals baixes 'blues'.  

Valverde, amb tots els disponibles

Pel que fa al conjunt blaugrana, que arriba després de vèncer a Ipurua a la Lliga (0-2), Ernesto Valverde s’ha endut cap a terres angleses els 20 jugadors disponibles del primer equip, a més del porter Ortolá del Barça B. La principal novetat és el retorn de Vermaelen, que ha rebut l’alta mèdica, mentre que són baixa Semedo (per sanció) i Coutinho, que aquesta temporada ja ha jugat la Champions amb el Liverpool i no pot participar-hi amb el Barça.

Tant Valverde com Rakitic han destacat en roda de premsa la "gran dificultat del partit" i on els culers intentaran "imposar-se en el joc per aconseguir un bon resultat". Sens dubte espera un partit apassionant entre dos dels millors equips del continent, en el que serà el primer esglaó per intentar accedir als quarts de final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut