FC Barcelona Lassa - Estrella Roja Belgrad: Triomf de prestigi (88-54)

El conjunt de Pesic escombra l’equip serbi en un matx en què ha estat molt superior al seu rival

El Barça Lassa ha derrotat l’Estrella Roja al Palau Blaugrana i ha sumat la seva vuitena victòria a l’Eurolliga. Els blaugranes han decidit el matx a la primera meitat i han assegurat el triomf amb un parcial de 26-5 al darrer període. Ribas (18 punts) i Tomic i Koponen, amb 16 punts cadascun, han estat els líders barcelonistes en atac. El conjunt de Pesic ha estat molt superior a un rival que s'ha vist superat pel joc local durant els 40 minuts.

La primera part només ha tingut color blaugrana. Amb una gran defensa, i tancant el rebot defensiu, el Barça ha assolit la iniciativa des del principi (17-12, minut 10). Al segon període, el Barça Lassa ha començat a cimentar el triomf. Amb Heurtel de director, els de Pesic han desdibuixat el rival. El Barça ha obert escletxa al marcador (31-19, minut 15), i una esmaixada brutal de Tomic trencava un tauler del Palau Blaugrana i l’estat d’ànim del conjunt serbi (36-24, minut 18).

Una pausa revitalitzant

El joc s’ha aturat uns deu minuts per substituir el tauler malmès, i la pausa ha esperonat el Barça Lassa. El matx s’ha reprès a dos minuts per al descans, temps que els de Pesic han aprofitat per augmentar diferències del 36-24 al 45-24 amb què s’ha arribat a la pausa. Amb un parcial de 28-12 i un 75% d’encert en triples al segon període (3/4), el conjunt blaugrana ha assolit una renda molt còmoda per afrontar la segona meitat.

Al tercer període el partit s'ha travat. I l’Estrella Roja ho ha aprofitat per apropar-se al marcador (54-36, minut 26). Els de Pesic han mantingut distàncies, però l’equip serbi s’ha col·locat a 13 punts de diferència (62-49, minut 30).

L’últim període, un monòleg blaugrana

Però al darrer quart un parcial de 20-1 ha destrossat l’equip visitant (82-52 minut 38). Els de Pesic han esborrat de la pista el seu rival, que ha realitzat la seva pitjor anotació de la temporada a l’Eurolliga. Al final, triomf per 88-54 després d’un parcial de 26-5 que serveix per agafar confiança de cara a un nou Clàssic en competició domèstica, que es disputarà aquest diumenge a les 18.30 al mateix Palau Blaugrana.