Barça Lassa – Reial Madrid: Vendaval blaugrana que val un Clàssic (94-72)

Els culers s’emporten el cinquè Clàssic de la temporada superant amb contundència el Reial Madrid amb un gran partit de tot l’equip, i amb Heurtel com a màxim anotador amb 21 punts

Espectacular triomf del Barça Lassa per endur-se el cinquè Clàssic de la temporada. Els blaugranes han superat amb contundència el Reial Madrid (94-72) en una autèntica exhibició del conjunt barcelonista, que manté la bona ratxa després de vèncer àmpliament també divendres l’Estrella Roja. Heurtel, amb 21 punts, ha liderat un vendaval ofensiu que ha estat imparable per als de Pablo Laso.

Domini culer des de l’inici

El matx ha començat amb els barcelonistes molt ferms en defensa, i és que el Reial Madrid no ha pogut anotar per primer cop fins passats els dos primers minuts de joc. Uns culers liderats per un bon Heurtel (sis punts al primer quart), juntament amb Koponen i Tomic. Un parcial de 9-0 per als de Pesic ha situat un contundent 19-6 al marcador, però els blancs han aconseguit retallar distàncies per acabar marxant al final dels primers 10 minuts amb un 21-14.

Ja al segon quart, els blaugranes, tot i un bon inici madridista, han mantingut la intensitat i la fam inicial per continuar liderant i obrint encara més l'escletxa al marcador. Un parcial de 15-2 als darrers minuts del període han catapultat el Barça, amb tres grans triples de Pau Ribas, Koponen i Heurtel. La gran intensitat culer, sumada a la bona solidesa defensiva i també l’encert en els rebots, han estat clau perquè els de Pesic marxessin al descans amb un contundent 45-29 al marcador.

Sense treure el peu de l’accelerador

El ritme no s’ha aturat al Palau, que als primers compassos del tercer quart ha vist com els barcelonistes, amb un parcial de 9-0, es posaven a +25 al marcador (54-29), liderats per un magnífic Heurtel. Quan semblava que els visitants retallaven distàncies amb un parcial de 2-9, ha aparegut Pau Ribas que, amb un sensacional triple i després una gran assistència per Oriola, ha tornat a col·locar el Barça a +23 (63-40). Amb el pas dels minuts, el Reial Madrid ha estat incapaç de reaccionar i el Barça, amb un nou triple de Ribas, ha obert encara més escletxa per marxar a l’últim període amb un contundent 72-46.

Festival per tancar el matx

Tot i el contundent +26 amb què arribaven els de Pesic al darrer quart, el Barça Lassa no ha deixat de competir amb la màxima intensitat de tot el matx i amb Heurtel liderant el recital. Una gran cistella d’Oriola a falta de poc més de tres minuts ha situat el màxim avantatge al marcador amb un +31 (90-59). Ja als darrers compassos, amb el duel decidit, el Madrid ha acabat retallant distàncies per acabar amb un igualment contundent 94-72 per als culers. Amb aquest triomf, els culers tanquen una gran setmana amb dues grans victòries al Palau i, a més, guanya el conjunt blanc de +22, màxim avantatge culer en un Clàssic des del 2009.