La Confederació Mundial de Penyes celebra el seu tercer aniversari

La Confederació Mundial de Penyes celebra el seu tercer aniversari

El naixement de la organització va ser un pas endavant en l’autogestió del moviment de penyes

La Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment penyístic del FC Barcelona, celebra el 7 de març el seu tercer aniversari. Creada al 2015, i presidida per Antoni Guil, l’organització promou la professionalització i desenvolupament de les federacions i penyes blaugranes. Durant els seus tres anys de trajectòria, s’han oficialitzat 82 noves penyes, 42 de les quals són internacionals, el que certifica l’augment de l’interès pel Barça arreu del món.

“Durant aquests tres anys hem centrat els nostres esforços en la millora constant dels serveis oferts a totes i cadascuna de les federacions i penyes que configuren l’univers blaugrana, fet que ens ha convertit en un referent mundial com a moviment penyístic”, assegura Antoni Guil.

Un pla integral de creixement

Fruit de la millora constant, l’entitat ha impulsat en els darrers anys la segona part del projecte Penyes Segle XXI (2016-2021), un pla integral de sis anys de durada que busca posar de manifest els lligams que uneixen les penyes als valors del FC Barcelona i als seus socis. El Projecte Penyes Segle XXI (2016-2021) es compon d’una sèrie de plans  que transformaran el moviment de penyes i que són:

-Pla de Federacions, que proporciona a les 30 Federacions territorials que conformen la Confederació els recursos i estructura necessaris per atendre millor les més de 1.200 penyes culers d’arreu del món.
-Pla de Comunicació, que impulsa les eines necessàries per tal que penyistes i aficionats puguin conèixer més i millor el moviment de penyes.
-Pla de Patrocini, centrat en la consecució dels recursos necessaris per posar en marxa les activitats que es volen desenvolupar.
-Socis, fem penya, pla creat per apropar als socis del Club a les penyes, fer que les visquin com a seves i que en formin part.
-Pla model de penya, que modernitza i dinamitza el model de les penyes i les seves activitats, convertint-les en veritables ambaixades del Club al territori.
-Projecte penyes ciutat, que millora la presència de les penyes com a associacions de referència en els seus barris.
-Pla Penyes i Esport, que dinamitza les entitats blaugranes i inculca els valors de l’esport del FC Barcelona als més petits amb la pràctica de l’esport de base.
-Pla Consell de Solidaritat, que fomenta la responsabilitat social desenvolupant projectes promoguts pel moviment de penyes.
-Projecte “De Catalunya al món”, focalitzat en fer créixer el nombre de penyes internacionals i fidelitzar els aficionats dels cinc continents.

Recolzament del FC Barcelona

Des del seu naixement, la Confederació compta amb el ferm compromís del Club blaugrana, amb qui va signar un conveni de col·laboració durant la temporada 2014-15 que acredita la bona sintonia entre el FC Barcelona i el moviment penyístic. “Les penyes som l’ànima de l’afició blaugrana al territori. Per això, és fonamental que la relació i comunicació entre totes dues entitats sigui fluida i basada en el treball conjunt i el diàleg”, continua Guil.

Bona prova d’això és el treball conjunt realitzat entre ambdues institucions i que va cristal·litzar en l’èxit d’organització de les darreres eleccions a les Federacions celebrades durant la temporada 2016-17 i a la massiva afluència de penyistes en el acte més important del moviment de penyes, el Congrés Mundial de Penyes de l’agost, que l’any passat va comptar amb l’assistència de 1.280 penyistes.

Millora de la visibilitat penyística

En línia amb un altre dels seus principals objectius, la Confederació Mundial de Penyes ha millorat durant els seus tres anys d’activitat la seva manera de comunicar-se i donar-se a conèixer. En aquest sentit, durant la temporada 2016-17, va néixer la revista Blaugranes, publicació que recull les iniciatives més interessants del moviment arreu del món i que es distribueix en format imprès i online a la totalitat de les penyes.

En la mateixa línia, l’organització va establir un acord amb els premium partners del FC Barcelona, un seguit de marques que tenen en comú els valors que la Confederació comparteix amb el Club i que donen recolzament a les diferents activitats impulsades per l’entitat, ampliant-ne la seva repercussió.

Activitats i serveis de qualitat

En els darrers anys la Confederació també ha promogut una sèrie d’activitats que tenen com a objectiu la dinamització del moviment penyístic en diferents àmbits. Entre elles, destaquen l’aposta pel foment de l’esport de base i la potenciació de l’aspecte més solidari del moviment de penyes amb accions desenvolupades conjuntament amb la Fundació Barça.

Igualment rellevant resulta el recent llançament del Torneig Penyes Futbol Games itinerant que, al llarg del 2018 i fins a la celebració del Congrés, enfrontarà a jugadors representants de federacions de diferents penyes en l’entorn dels eSports.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut