Com li ha anat al Barça amb un 1-1 a l’anada?

Com li ha anat al Barça amb un 1-1 a l’anada?

Analitzem en quines ocasions el Barça s’ha classificat després d’obtenir un empat a un en el partit d’anada en eliminatòries amb doble partit en diverses competicions

El FC Barcelona defensarà aquest dimecres, 14 de març, a partir de les 20.45 hores al Camp Nou, el resultat obtingut a l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions (1-1). L’empat aconseguit a Stamford Bridge situa amb un mínim avantatge els homes d’Ernesto Valverde. Amb 90 minuts per endavant, els blaugranes buscaran una plaça en el sorteig dels quarts de final de la màxima competició. Els precedents amb aquest resultat avalen els culers, si bé el Chelsea encadena deu visites contra equips de la Lliga sense conèixer la derrota.

En total, en 13 ocasions el Barça ha arribat al duel de tornada d’una eliminatòria en partit oficial amb el resultat d’1-1, comptant la d’aquest dimecres. I El balanç és totalment favorable als interessos barcelonistes. En 11 ocasions el Barça ha superat les eliminatòries partint d’aquest resultat, i només en dos encreuaments no ha obtingut un resultat favorable. Pel que fa als enfrontaments contra equips anglesos en eliminatòries de doble partit, en 13 de les 23 ocasions el Barça ha aconseguit imposar-se.

Quatre precedents a la Lliga de Campions

Les dues vegades que el Barça no ha pogut superar un enfrontament a doble partit després d’un 1-1 a l’anada han estat a la màxima competició continental. La més recent és la del curs 2002/03, en què els blaugranes van caure davant el Juventus als quarts de final de la Champions (1-2). Més temps ha passat des de la primera ensopegada en aquestes circumstàncies, la temporada 1992/93 contra el CSKA de Moscou rus (2-3 global).

Com a curiositat, les dues darreres ocasions en les quals el FC Barcelona encarava el partit de tornada amb aquest resultat, els blaugranes van aconseguir superar l’eliminatòria, contra l’Olympique de Lió i l’Stuttgart, respectivament. Així doncs, els de Valverde intentaran fer bo el percentatge favorable històricament en aquest aspecte per tal de classificar-se per als quarts de final de la Lliga de Campions. Així com la dada que en 13 de les 23 eliminatòries a doble partit que el Barça ha jugat contra equips anglesos ha aconseguit imposar-se.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut