Una nova Jornada Formativa integra a 7 nens i nenes refugiats i en risc d’exclusió social

Una nova Jornada Formativa integra a 7 nens i nenes refugiats i en risc d’exclusió social

L’acció, impulsada per la Federació de Penyes del Barcelonès Oest i la Creu Roja, s’emmarca dins el programa formatiu de la Confederació Mundial de Penyes i l’Agrupació de Penyes

La Confederació Mundial de Penyes va organitzar el diumenge 25 de març una nova jornada sobre esport i solidaritat emmarcada dins el programa formatiu que l’entitat impulsa a través de l’Agrupació de Clubs i Penyes del Barça.

Aquest any, però, l’activitat va incloure una novetat gràcies al compromís solidari de la Federació de Penyes del Barcelonès Oest i de la Creu Roja: es va comptar amb set nens i nenes refugiats i en risc d’exclusió social beneficiaris del programa Tant se val d’on venim, que van poder gaudir de l’activitat per primera vegada juntament amb els més de 60 nens i nenes participants.

La Federació del Barcelonès Oest porta temps col·laborant amb la Creu Roja a favor de la integració: “arran la crisi dels refugiats, hem intentat vincular alguns nens i nenes provinents dels països més afectats a les penyes, per tal d’oferir-los un espai on gaudir de l’esport i d’iniciatives socials d’un alt valor afegit”, apunta Salvador Balsells, president de la Federació de Penyes del Barcelonès Oest.

L’activitat es va iniciar a les 10 del matí a l’Auditori 1899 del Camp Nou, on es van oferir una sèrie de xerrades dirigides als infants i pares assistents que va comptar amb la presència del directiu del FC Barcelona, Pau Vilanova. Més tard, cap a les 11, els nens participants es van desplaçar fins als camps annexes al Miniestadi per entrenar-se amb entrenadors de la FCB Escola i, posteriorment, disputar una sèrie de partits amistosos entre els participants.

La Federació de Penyes del Barcelonès Oest, una agrupació solidària

La Federació barcelonina que presideix Balsells ha demostrat, un cop més, el seu compromís social. Al llarg dels darrers anys, l’organització ha impulsat diferents actes solidaris en el seu entorn i amb la col·laboració d’ONGs i entitats de l’àmbit social.

El passat mes de desembre, la Federació va col·laborar en una recollida d’aliments destinats al Banc d’Aliments. El recapte va tenir lloc a un restaurant del Poble Sec i es van aconseguir un total de 500 kg de queviures. Una altra de les activitats destacades tindrà lloc el proper 13 de maig, amb la tercera edició d’un dinar solidari. Enguany, els diners recaptats es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut