San Pablo Burgos – FC Barcelona Lassa: Triomf a l’últim sospir (101-103)

Una cistella d’Edwin Jackson a 17.3 segons del final atorga una victòria molt treballada al Barça Lassa, que havia empatat el partit en els darrers instants del quart període

El Barça Lassa ha sumat una victòria molt important a la pista del San Pablo Burgos gràcies a una cistella guanyadora d’Edwin Jackson a 17 segons per el final del partit. En un matx on tots equips han demostrat un caràcter competitiu esplèndid, Heurtel ha estat el millor jugador del partit, amb 26 punts i 13 assistències, erigint-se en el líder blaugrana i en l'MVP de la jornada a la Lliga ACB.

Les defenses han governat els minuts inicials, però l’equip blaugrana prenia bones decisions i es col·locava 9-20, -màxim avantatge a la primera meitat- a les acaballes del primer període.

Arriba la resposta local

Però el San Pablo Burgos ha reaccionat després d’un temps mort del seu tècnic.Un parcial de 16-0 en contra del Barça Lassa capgirava el matx. Així doncs, d’un 9-20 s’ha passat a un 25-20 favorable al conjunt burgalès. Després del parcial, l’equip local ha portat el partit a situacions d’intercanvis de cistelles que l’han afavorit. Només la garra de Pierre Oriola aconseguia reduir les distàncies, i el Barça Lassa marxava amb un resultat de 50-39 desfavorable al descans.

Tot i això, després del descans, el Barça Lassa ha despertat. Un parcial de 16-8 ha apropat als de Pesic en el marcador (60-57 minut 27), però el San Pablo Burgos responia a totes les cistelles barcelonistes fins entrar al quart període amb 70-63 favorable al conjunt d’Epifanio.

El Barça Lassa empata en els darrers instants

Als últims deu minuts, Heurtel ha assumit les regnes de l’equip, però l’equip local contrarestava totes les accions del base francès. Un triple de Javi Vega augmentava diferències (81-72, minut 34), i una cistella de Jenkins tornava a col·locar als burgalesos a més de 10 punts de distància (83-72, minut 34). Però els de Pesic han imposat la seva classe i, gràcies al ‘13’ francès i a un parcial de 2-14 als últims minuts, el conjunt culer ha empatat el matx a 89, enviant als dos conjunts a la pròrroga.

Gran inici de pròrroga, Jackson decideix el partit

Els de Pesic han iniciat el temps extra amb un parcial de 7-0 (89-96, minut 43), però la insistència local ha mantingut el partit viu. Els nervis s’han apoderat dels canells dels jugadors dels dos equips, però una cistella de Jackson a 17 segons del final ha atorgat un triomf molt treballat als homes de Pesic, que segueixen en plena dinàmica guanyadora.