FC Barcelona Lassa – Frigoríficos Morrazo: A un pas d’un nou títol de Lliga (36-21)

El conjunt de Xavi Pascual supera el cuer al Palau Blaugrana i podria ser campió en la propera jornada

El Barça Lassa ha superat al Frigoríficos Morrazo per 36 a 21 en el matx corresponent a la jornada 23 de la Lliga Asobal disputat al Palau Blaugrana. En un enfrontament entre líder i cuer, un gran inici de segona part blaugrana ha decantat la balança. Valero Rivera (13 gols) ha estat el millor jugador del matx, tot i que també ha destacat Borko Ristovski tant en defensa com en atac (1 gol) en un matx on tots els jugadors blaugrana que han jugat, han anotat almenys un gol tret de Dolenec. El triomf, sumat al de l’Ademar de Lleó a la pista del Teucro, deixa als de Pascual a una sola victòria d’aixecar un nou títol de lliga.

El partit ha començat amb el Barça Lassa imposant el seu joc. Els gols de Rivera i d’Aleix Gómez distanciaven ràpidament als de Xavi Pascual (3-0, minut 3). El primer gol del conjunt gallec ha arribat als quatre minuts i mig de partit, obra de Potic. Durant els primers minuts, la defensa blaugrana evitava tirs còmodes del conjunt gallec. I, si aconseguien un forat, es trobaven amb un Ristovski molt concentrat i encertat.

Frigoríficos Morrazo s’ha apropat en el marcador (6-4, minut 12), aprofitant uns minuts de desencert locals. Però dues dianes de Jallouz i Palmarsson han obligat al tècnic visitant a demanar temps mort. L’aturada ha tingut efecte en l’esquadra visitant, que ha realitzat els seus millors minuts del matx (11-9, minut 23). Com a resposta, Xavi Pascual ha aprofitat per rotar tot l’equip. Una diana de Ristovski de porteria a porteria i un llançament de set metres de Rivera (6 gols a la primera meitat) tancaven el 17-11 amb el qual finalitzava la primera meitat.

Es trenca el matx en la represa

Al sortir del vestidor, el Barça Lassa ha ampliat distàncies (22-13, minut 26) amb un Rivera que seguia anotant sense oposició. Aquest fet ha obligat al tècnic visitant a aturar de nou el matx per por a marxar definitivament del partit. Tot i això, els de Xavi Pascual han col·locat una marxa més i han obert escletxa sense dificultat (25-13, minut 39).

Gairebé vuit minuts de sequera anotadora (26-13, minut 42) han condemnat al conjunt visitant, incapaç de respondre a l’augment d’intensitat barcelonista. Amb una renda còmoda sempre al voltant dels deu gols, el Barça Lassa ha trobat la fluïdesa en el joc. El ritme del partit ha baixat en els darrers minuts de joc, un fet que el Barça Lassa ha aprofitat, amb un Yanis Lenne especialment actiu, per establir el 36 – 21 definitiu que deixa la vuitena Lliga Asobal consecutiva a tocar.