El projecte de la Fundació Barça a Catalunya, amb el suport de les Diputacions, arriba a 109.500 beneficiaris

El projecte de la Fundació Barça a Catalunya, amb el suport de les Diputacions, arriba a 109.500 beneficiaris

El balanç del programa d’inclusió social amb metodologia ‘FutbolNet’, que s’ha aplicat en 57 municipis catalans des del 2012, s’ha presentat avui en una trobada a la Llotja President Suñol

Un total de 109.500 nens i nenes d’arreu de Catalunya han estat beneficiaris del programa d’inclusió social de la Fundació Barça, que ha comptat amb el suport de les quatre diputacions catalanes i que s’ha realitzat durant els darrers sis anys en 57 municipis. La temporada 2017/18 hi han participat més de 2.300 infants de 19 municipis de Catalunya.

El balanç d’aquestes actuacions l’ha presentat el vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, acompanyat de la directora general de la Fundació Barça, Mària Vallès, als representants de les quatre diputacions: Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Pere Vila, president de la Diputació de Girona, Joan  Reñé, president de la Diputació de Lleida i Maite Fandos, diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona, que ha vingut en representació de Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, en un acte celebrat aquest dissabte, 7 d’abril, a la Llotja President Suñol del Camp Nou.

Aquesta trobada, en la que també ha participat el president Josep Maria Bartomeu, té com a finalitat reforçar la col·laboració entre les diputacions i la Fundació Barça per tal de continuar millorant el desenvolupament personal de moltíssims nens i nenes  beneficiaris del programa d’inclusió social amb metodologia FutbolNet.

Un alt nivell de satisfacció

El balanç de l’estudi d’avaluació del programa demostra el bon impacte aconseguit des del 2012. Cal destacar el nivell de satisfacció dels participants, així com també l’impacte exitós que ha tingut el projecte en l’àmbit social, ja que un 92% dels participants valoren com a bé o molt bé el programa, i més d’un 97% dels participants afirmen que tornarien a fer-lo.

Respecte de l’impacte educatiu i personal que s’ha obtingut a partir d’aquest projecte, destaquen la reducció de l’absentisme escolar, el proveïment d’eines als educadors, la transferència de coneixement i l’ocupabilitat dels tècnics locals, la millora en les relacions interpersonals i socials i l’augment en el coneixement personal i en l’autoestima dels beneficiaris. Aquí cal ressaltar que el 100% dels tècnics volen continuar al projecte, i nou de cada deu mediadors tornen a estudiar després de participar a FutbolNet com a mediadors.

Quan el programa s’ha implementat durant els mesos d’octubre a maig els resultats s’han consolidat de manera destacada. D’altra banda, l’aplicació mòbil FutbolNet d’avaluació continuada ha permès fer un seguiment quotidià de l’evolució dels participants.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut