Projecció del documental ‘Un joc anomenat esperança’ a la Masia

Projecció del documental ‘Un joc anomenat esperança’ a la Masia

Els joves esportistes de la residència blaugrana han pogut conèixer de primera mà el documental que explica com la tasca de la Fundació Barça ha canviat la vida de cinc dels seus beneficiaris

Els joves esportistes de la Residència Masia – Centre de Formació Oriol Tort han pogut conèixer de primera mà el documental Un joc anomenat esperança, que explica com la tasca de la Fundació Barça ha canviat la vida de cinc dels seus beneficiaris. La projecció del documental s’ha fet a l’Auditori de la Masia i ha comptat amb la presència de la directora de la Fundació del FC Barcelona, Mària Vallès, i del periodista peruà Santiago Roncagliolo, que al documental explica la història de Rodrigo de Sousa Jr., un nen de 10 anys que viu en una de les faveles més violentes de la ciutat de Rio de Janeiro, el Complexo da Maré. El seu pare és exnarcotraficant, i ell participa en les sessions de FutbolNet a la Vila Olímpica de la seva favela. John Carlin, Laura Restrepo, Martín Caparrós i Juan Cruz són els altres quatre periodistes que ens expliquen la història d’un beneficiari de la Fundació Barça sobre el terreny en aquest documental.

El documental, que ha impactat molt els joves esportistes de la Masia, està dirigit pel publicista Jorge Martínez i demostra com la metodologia FutbolNet aconsegueix canviar la vida de nens i nenes que viuen en contextos de violència, discriminació i pobresa utilitzant l’esport com una eina de transformació social. Martínez també va realitzar la campanya de Nadal del FC Barcelona, en què s’explicava la història de Nujeen, una nena siriana que pateix una discapacitat física, que va haver de fugir del seu país travessant Turquia i mig Europa i que va fer realitat la seva il·lusió de venir al Camp Nou i conèixer els jugadors del Barça.

Les històries que es relaten al documental succeeixen a Rio de Janeiro, Barcelona, Dacca, Lesbos i Somone, i són només cinc exemples representatius del més d’un milió d’infants de tot arreu que són beneficiaris dels projectes de la Fundació Barça i dels que aquesta duu a terme en aliança amb altres entitats. Tots tenen un nexe comú: parlen de persones que, a banda de ser beneficiàries de programes de la Fundació, lluiten per superar tots els obstacles amb un esperit extraordinari i enmig de contextos vitals molt complicats. El documental ha ajudat els joves esportistes de la Masia a posar-se en la seva pell, i durant més d’una hora els ha fet entendre la situació en què viuen i les problemàtiques que han d’afrontar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut