Roma - FC Barcelona: Una cita per estar entre els millors

Roma - FC Barcelona: Una cita per estar entre els millors

(20.45 h, TV3 i Antena 3) Els de Valverde visitaran l’Estadi Olímpic de Roma en el partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, amb l’objectiu de fer bo el 4-1 del partit d’anada i classificar-se per a les semifinals per setzena vegada

Estar entre els quatre millors equips d’Europa. Aquest és l’objectiu del FC Barcelona, sortir victoriós del coliseu romà en una cita que pot classificar els blaugranes per a la setzena semifinal de la màxima competició europea en la història culer. Per fer-ho, els d’Ernesto Valverde defensaran el 4-1 aconseguit al Camp Nou a partir de les 20.45 hores i ho faran després d’entrar en la història de la Lliga igualant el rècord de 38 jornades sense conèixer la derrota. Un motiu més que demostra el bon moment de forma dels barcelonistes.

Al davant, però, es trobarà amb un conjunt que es fa gran sobretot com a local. I és que el conjunt italià no ha encaixat cap gol com a local en aquesta Lliga de Campions. En gran part gràcies a les actuacions del seu porter Alisson Becker, que l’han consagrat com un dels referents en l’àmbit mundial i el porter amb més aturades aquest curs a la Champions i el vuitè millor registre d’aturades (73,91%).

Per la seva part, Dzeko també és una de les amenaces per al Barça amb 5 gols, un d’aquests en el partit d’anada, i 2 assistències aquest curs a Europa en 9 partits disputats. "La Roma ja ha demostrat que té bons jugadors i que ens poden posar les coses complicades. Tenim un bon resultat, però hem de sortir com si el resultat fos 0-0", ha advertit Ernesto Valverde en la roda de premsa prèvia al partit.

Messi, en plena forma

El crac argentí sempre apareix, i més en les grans batalles. Després de ser clau en el triomf contra el Leganés, amb un hat-trick que suposa el seu sisè gol de falta del curs i el situen al capdavant de la classificació de la Bota d'Or, el crac argentí forma part dels 21 futbolistes que ha citat Valverde per viatjar a Roma. Una convocatòria formada per Ter Stegen, Cillessen, A. Ortolá (31), N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, A. Iniesta, Suárez, Messi, O. Dembélé, Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, S. Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina i Vermaelen. Per la seva part, Eusebio Di Francesco ha citat 21 futbolistes, entre els quals destaca el retorn de Cengiz Ünder i Radja Nainggolan i la baixa de Diego Perotti. 

No serà un objectiu fàcil per al crac argentí, amb un conjunt que de ben segur posarà complicacions. El Barça també lluitarà contra la història, ja que els blaugranes no han guanyat mai la Roma en territori italià. L’Olímpic de Roma, però, va ser l’escenari de la tercera Champions del Barça la temporada 2008/09 i on el ‘10’ blaugrana va aixecar la seva segona Lliga de Campions. Gairebé nou anys després Leo Messi torna al mateix escenari consagrat com un crac mundial. Aquí podria continuar la conquesta cap a la cinquena Champions en una cita històrica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut