Així serà el Nou Palau

Així serà el Nou Palau

Serà la casa de les seccions professionals del FC Barcelona

El complex del Nou Palau Blaugrana s’ubicarà a l’actual parcel·la del Miniestadi, a tocar de la nova estació Camp Nou de la Línia 9, i comptarà amb quatre espais que podran funcionar independentment. D’una banda, un gran palau multifuncional, amb capacitat per a 10.000 espectadors en competicions esportives. De l’altra, una Petit Palau amb capacitat per a 2.000 espectadors, i amb una pista de gel complementària. A sobre de la Pista de Gel i del Petit Palau, es situarà la Barça Escola, que constarà d’instal·lacions renovades i dos camps de futbol.

Servei a Espectadors

El Nou Palau Blaugrana disposarà d’àrees àmplies i de fàcil accés perfectament condicionades per acollir tots els serveis per als espectadors i estarà totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Cada secció esportiva disposarà d’un àmbit propi i compacte que inclogués totes les dependències necessàries, que disposés de 24 Llotges VIP i quatre ‘skybars’ amb visió de pista.

Un Palau amb història

A la casa de les seccions professionals del FC Barcelona s'han viscut moments inoblidables.

 

La veu dels herois del Palau

Un munt de jugadors i exjugadors de les diferents seccions professionals resumeixen amb una paraula tot el que transmet el Palau Blaugrana.

L'opinió dels arquitectes

La proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes destaca per l’innovador concepte de palau multifuncional, així com per la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat. De geometria orgànica, aporta una bona seqüència entre el Nou Palau Blaugrana, Petit Palau, pista de gel, i les instal·lacions de la Barça Escola. Actualment, l’equip guanyador està treballant amb els equips tècnics del Club i de l’Ajuntament de Barcelona per concretar i aprofundir en la integració de les noves instal·lacions amb la resta de l’Espai Barça i de la ciutat.

L’equip HOK Architecture és una de les firmes més importants dels Estats Units pel que fa a l’arquitectura i l’enginyeria, amb experiència en projectes arreu del món i de qualsevol tipologia. HOK ha desenvolupat l’American Airlines Arena de Miami, el Nationwide Arena d’Ohio o l’Stockton Arena, a Califòrnia. A més, l’equip que HOK proposa també té experiència com a arquitecte responsable del First Direct Arena, a Leeds. Per la banda local, Eduard Gascón, de TAC Arquitectes, lidera un equip sòlid amb una gran experiència en el desenvolupament de tot tipus de projectes a Barcelona, com el premiat Parc del Turó de Can Mates, el Centre Tecnològic de Manresa i diferents edificis d’oficines a Barcelona.

 

Les característiques del Nou Palau Blaugrana

A continuació presentem les característiques del Nou Palau Blaugrana:

 • Innovador concepte de Palau multifuncional que pertany a una nova generació arquitectònica de pavellons.
 • S’adapta a la normativa de l’Eurolliga.
 • Capacitat per a esdeveniments esportius de fins a 10.000 espectadors i per a esdeveniments socials i culturals de fins a 12.500 espectadors.
 • Geometria orgànica que aporta una bona seqüència entre el Nou Palau Blaugrana, el Petit Palau, pista de gel i instal·lacions de Barça Escola.
 • Disseny asimètric: un anell de grada única i una extensió de la graderia en el fons que dona a l’Estadi.
 • Configuració de graderies flexibles i retràctils que adapten l’aforament a cadascun dels usos.
 • La grada única apropa als espectadors a la pista garantint ‘l’efecte olla’
 • Dependències específiques per a cada secció professional.
 • Excel·lent visibilitat des de totes les localitats
 • Serveis de restauració i hospitalitat, serveis per als socis i abonats (24 Llotges VIP, 4 ‘skybars’ amb visió de pista).
 • Zones àmplies i de fàcil accés i totalment adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Instal·lacions de darrera generació per a mitjans de comunicació (sala de premsa i zona de treball i serveis de més de 250 m2)
 • Construcció aplicant màxims criteris d'eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental
 • Petit Palau annex amb capacitat per a fins a 2.000 espectadors
 • Pista de gel de darrera generació amb mides olímpiques
 • 2 camps de futbol i noves instal·lacions per la Barça Escola

Configuració

El Nou Palau Blaugrana disposarà de graderies flexibles i retràctils que adapten l’aforament a cadascun dels usos.

Sostenibilitat

El Nou Palau Blaugrana es caracteritza, entre d'altres, pel seu respecte cap al medi ambient, la seva façana intel·ligent i el seu confort exterior.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut