El Barça guanya el Cisneros i culmina amb victòria la seva millor temporada des del seu retorn a Primera (23-29)

Els blaugranes han aconseguit la novena victòria de la temporada, un fet que no passava des de feia 33 anys, la temporada 1984/85

La secció de rugbi del Barça ha tancat aquest dissabte la seva temporada amb victòria després de guanyar el Complutense Cisneros per un ajustat 23 a 29. Els blaugranes certifiquen d’aquesta manera la setena posició a la Divisió d’Honor i igualen un nou registre històric en aconseguir la novena victòria de la temporada, un fet que no succeïa des de feia 33 anys.

Tanquen amb victòria la millor temporada

El matx ha començat molt bé per als interessos del Barça, ja que al minut 6 Jean Baptiste Bougeard ha avançat els culers amb la primera marca de l’enfrontament (0-5). Però només tres minuts més tard el Cisneros ha pogut empatar amb un assaig que ha posat el 5 a 5 quan encara no s’havia arribat al minut deu.

Poc més de deu minuts més tard ha estat Artion Kovalenko qui ha posat el Barça per davant amb un cop de càstig (5-8), que ha estat respost amb dues marques per part dels locals. Primer, al minut 22 (10-8), i posteriorment, al minut 25 (15-8).

Abans d’arribar al descans Louis Barbarit ha anotat un assaig, el segon dels blaugranes, que, sumat a la transformació de Kovalenko, ha permès igualar de nou el matx.

L’enfrontament s’ha mantingut molt igualat al segon temps. Els primers a fer moure el marcador han estat els locals, que amb un cop de càstig han posat el 18 a 15 a l’electrònic. Al minut 64 Michael Hogg ha tornat a avançar el Barça amb una marca transformada per Kovalenko (18-22).

Ja al tram final del duel, quan semblava que tot estava dat i beneït, els locals s’han tornat a avançar amb la seva quarta marca de l’enfrontament, que ha servit per posar el Cisneros un punt per davant a només deu minuts per al final (23-22). Ha estat llavors quan Bautista Guemes ha pogut plantar la pilota a la zona de marca i anotar el quart assaig del Barça, transformat per Kovalenko, que ha servit per donar-li la victòria (23-29).

Trencant registres de fa 30 anys

Amb aquesta victòria el Barça tanca la que és, sense cap mena de dubte, la millor temporada de la secció de rugbi des del retorn del primer equip a la Divisió d’Honor espanyola. Després de les 22 jornades disputades el conjunt dirigit per Tomy García finalitza en setena posició amb nou victòries i quinze punts de bonificació, que sumen un total de 51 punts.

Més enllà de la classificació i el nombre de punts que el Barça ha sumat (supera els 42 de la temporada 2015/16, el que fins ara era el seu millor registre des del retorn a Primera), aquest equip també ha estat capaç d’igualar fites històriques de la secció. La primera es va aconseguir gràcies la classificació per a la semifinal de la Copa del Rei. La segona, gràcies a la victòria en el partit de la segona volta davant la UE Santboiana, un triomf que el Barça no aconseguia en competició oficial des de feia més de 30 anys. Per últim, amb la victòria d’avui, el Barça aconsegueix igualar un registre de fa 33 anys, quan aquella temporada 1984/85 també va sumar nou victòries en un curs a Divisió d’Honor.