L’UNES Barça força la pròrroga, però l’UCAM Múrcia acaba passant a la final (74-69)

Un triple a nou segons del final ha portat el partit a l’extra time, però finalment han estat els locals els que han acabat emportant-se un duel marcat per la igualtat

La secció de bàsquet en cadira de rodes del Barça ha acabat perdent per un ajustat 74 a 69 en la semifinal de la Final Four de la Segona Divisió. Els blaugranes queden fora de la final i jugaran demà, diumenge, el partit pel tercer i el quart lloc.

Bon inici del conjunt local

La semifinal no ha començat de la millor manera per a l’UNES Barça, que ha encaixat un parcial de 14 a 6 a l’inici del primer període. A força de millorar tant en defensa com en atac, els blaugranes han anat retallant la distància fins a situar-se a només 3 punts a poc menys d’un minut i mig per al final del primer quart. L’UCAM Múrcia, però, ha premut l’accelerador i ha pogut tornar a situar els 8 punts de diferència (19-11).

L’inici del segon quart tampoc ha estat bo per al conjunt dirigit per Oriol Claret, el qual ha encaixat un parcial de 7 a 0 que ha situat els quinze punts d’avantatge per als locals (la màxima diferència del duel). Al descans, l’UNES Barça ha arribat 10 punts per darrere (38-28).

Reacció blaugrana i triple salvador insuficient

A la represa la dinàmica ha canviat per complet. El Barça ha fet un pas endavant i ha pogut tornar a ficar-se de ple en el matx. Quan només restava un minut per al final del tercer quart, un bàsquet de l’UNES Barça ha posat l’empat a 47 al marcador i ha obert un nou escenari de cara als últims deu minuts.

Ja a l’últim període cap dels dos equips ha pogut moure el marcador en els primers cinc minuts de quart. De fet, no ha estat fins superat el minut 7 de període que l’UCAM Múrcia ha pogut obrir un avantatge de cinc punts (56-51). Amb el 61 a 58 a l’electrònic, un triple de Juan Carlos Guerrero ha forçat la pròrroga, tot i que Biel Carbó ha tingut un llançament sobre la botzina per guanyar l’enfrontament.

Al temps extra l’UNES Barça ha tingut opcions per obrir una petita diferència de tres punts, però finalment ha estat el conjunt local el que ha acabat emportant-se la victòria per un ajustat 74-69.