El Barça signa una brillant segona part, supera el Club de Campo i ja prepara els playoffs

Després de posar contra les cordes en diverses ocasions els equips de la part alta de la classificació, el Barça, per fi, supera un dels favorits al títol de Lliga

El Pau Negre s’ha convertit en una festa després de la victòria del Barça per 4 gols a 1 davant el Club de Campo. Amb aquest triomf els blaugranes eviten de manera matemàtica el descens directe, i, tot i que encara falten tres punts per certificar la permanència, el tècnic del Barça, Oriol Torras, ja assegura: “Tenim tres setmanes per preparar el playoff”.

El Barça domina i convenç

El partit ha tingut dues etapes molt clares. En els dos primers períodes els madrilenys han estat els que han portat la iniciativa, però han creat més sensació de perill que no pas ocasions reals de gol. D’altra banda, els blaugranes han necessitat arribar al descans per creure’s que la victòria era possible. A més, cal destacar que el Barça ha desaprofitat fins a tres penals córner en els dos primers períodes (en total, el Barça ha tingut una efectivitat de dos de set al llarg del partit).

Després del descans la dinàmica ha estat molt diferent. El Barça ha passat a tenir el domini de la possessió i ha pogut arraconar el Club de Campo, que només era capaç d’apropar-se a la porteria barcelonista mitjançant algun contraatac.

El primer gol del Barça ha arribat de penal stroke, després que un defensor del conjunt visitant desviés la pilota amb el cos sobre la línia de gol. L’experimentat Miki Delàs ha estat l’encarregat de transformar el penal i posar el Barça per davant al marcador al minut quatre i mig del tercer període. Un avantatge, però, que al Barça li ha durat molt poc, ja que poc més de dos minuts més tard el Club de Campo ha pogut empatar en una acció desafortunada en la qual la defensa del Barça i el porter no s’han entès. Després del gol, el Barça no ha abaixat els braços i ha tornat a prémer l’accelerador. Al minut 11 del tercer període els culers han aprofitat un penal córner per situar de nou un avantatge per la mínima (2-1).

Les coses han començat molt bé per al Barça a l’últim quart. Quan encara no s’havia arribat al minut de joc els blaugranes han tornat a aprofitar un penal córner que ha situat el 3 a 1 per al conjunt català. Ja al tram final del duel, amb un Club de Campo bolcat a l’atac i jugant sense porter, el jugador juvenil Andreas Raffi ha marcat a porteria buida per situar el 4 a 1 definitiu.

El Barça, per fi, guanya un equip capdavanter

La victòria del Barça d’avui davant d’un dels equips favorits al títol de Lliga arriba després de diversos avisos dels barcelonistes als equips capdavanters. Ja a la primera volta del campionat el Barça va estar a punt de superar el RC Polo (4-5), així com l’Egara (2-0). Sí que va poder superar l’Atlètic Terrassa per 3 a 1 en el partit que es va disputar al Pau Negre.

A la segona volta el Barça va fregar la victòria davant el Júnior en el matx que es va jugar al Pau Negre (1-2), i també va estar a punt de sorprendre al camp del líder en el derbi barceloní (2-1). A més, abans d’aconseguir la victòria d’avui davant el Club de Campo, el Barça havia competit davant el Club Egara en un partit que va estar a punt d’empatar.

Tots aquests resultats, i en especial la victòria d’avui, donen molta confiança als blaugranes de cara als playoffs. De fet, el tècnic blaugrana, Oriol Torras, ha assegurat després del partit: “Després d’aquest resultat, i amb l’objectiu de la permanència, tenim tres setmanes per preparar els playoffs. Crec que hem de mirar cap amunt, perquè hem demostrat que podem guanyar qualsevol”. En relació amb el partit, Torras ha assegurat: “Per fi ens emportem tres punts davant un equip top. Crec que ens ho mereixíem”.