El plenari de l’Ajuntament aprova amb un ampli consens el planejament urbanístic que farà possible l’Espai Barça

El plenari de l’Ajuntament aprova amb un ampli consens el planejament urbanístic que farà possible l’Espai Barça

El comissionat Jordi Moix valora molt positivament que quasi totes les forces polítiques de la ciutat hagin donat suport a la proposta “per fer aquest pas essencial”, i ara cal esperar l’aprovació de la Generalitat

Amb un ampli consens polític, el Consell Municipal ha aprovat avui en el plenari celebrat a l’Ajuntament de Barcelona la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que farà possible el futur Espai Barça, un pla que preveu més espai públic i obrir el recinte al veïnat. L’aprovació s’ha referendat amb els vots favorables de Xavier Trias (Grup Municipal Demòcrata), Carina Mejías (Ciutadans), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC), Alberto Fernández (PP) i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy, és a dir, tots els tots els partits polítics amb representació municipal excepte la CUP.

La votació ha estat la confirmació de l’acord de ciutat per tirar endavant la reordenació urbanística de l’entorn de les instal·lacions del FC Barcelona, que es va concretar el 12 d’abril en un acte en què va estar present el president Josep Maria Bartomeu. El comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha estat testimoni d’aquesta històrica votació al saló del plenari, al qual ha assistit com a convidat.

Un cop aconseguit aquest últim vistiplau municipal, la proposta de l’MPGM s’eleva a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, organisme dependent de la Generalitat, per a l’aprovació definitiva. Quan aquesta es concreti, el Club podrà tramitar les llicències municipals necessàries per tal de començar les obres a l’estiu del 2019.

La proposta de l’MPGM és el document fruit del treball realitzat pel Govern municipal tant amb el Club com amb les entitats i els veïns de les Corts i els grups municipals per consensuar una reordenació urbanística de l’àmbit que sigui positiva per al conjunt de la ciutat. El 2016 ja es va començar a treballar en el projecte amb unes primeres reunions de la comissió de seguiment específica creada per debatre’l, i al febrer del 2017 el Club va presentar un primer document que l’Ajuntament va valorar positivament, però calia avançar en aspectes clau.

Des d’aleshores, el treball conjunt amb el FC Barcelona i el procés de participació ciutadana, amb especial protagonisme dels veïns i entitats dels barris del voltant de l’Estadi, van donar com a fruit una proposta d’MPGM que la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat va aprovar inicialment al juliol de l’any passat. Aquell document ja millorava substancialment la qualitat de l’espai públic, tenia vocació de ciutat i suposava un bon punt de partida per continuar avançant en la definició del futur Espai Barça.

No obstant, des de l’inici del període d’exposició pública s’ha treballat per millorar el pla i donar resposta a les al·legacions rebudes per part de grups municipals i veïns, i s’hi han incorporat una sèrie de canvis treballats amb el Club. El resultat final és un planejament millor per a la ciutat, amb més consens i més plural, que augmenta l’interès públic de l’operació. Un pla, en definitiva, més beneficiós per als ciutadans i ciutadanes de Barcelona, els veïns de l’entorn i el Club.

Declaracions del comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix:

“Estem emocionalment molt satisfets. Teníem l’acord de quasi totes les forces polítiques i veure-ho verbalitzat, amb intervencions del plenari de l’Ajuntament molt favorables a la proposta del Club, és un motiu de satisfacció per a tots els culers”.

“Abans de començar les obres necessitàvem aquest pas essencial, que era l’aprovació per part de les forces polítiques de la ciutat. Però encara ens queda molta feina. El proper pas és l’aprovació definitiva del projecte per part de la Generalitat, cosa en la qual ja estem treballant. I després ve una feina més tècnica i bastant feixuga, que és la d’aconseguir els permisos per poder licitar amb les constructores i començar les obres d’aquí a dotze o catorze mesos”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut