El FC Barcelona demana explicacions per la confiscació de material de color groc als seguidors a la final de Copa

El FC Barcelona demana explicacions per la confiscació de material de color groc als seguidors a la final de Copa

El Club envia un escrit a la Delegació del Govern de Madrid i a la RFEF reclamant si estava prevista aquesta mesura, ja que mai va ser informat d’aquesta decisió

El FC Barcelona ha reclamat a la Delegació del Govern a Madrid i a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) explicacions formals sobre la confiscació de samarretes, bufandes, xiulets, pancartes i material de color groc a seguidors barcelonistes per part de membres de la Policia Nacional, abans de la celebració de la final de la Copa del Rei, dissabte passat a l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid.

En aquest escrit, el FC Barcelona demana explicacions sobre l’operativa policial aprovada i, més concretament, sobre si estava prevista aquesta mesura, ja que el Club no va ser informat en cap moment d’aquesta decisió, en el marc dels òrgans encarregats de garantir la seguretat de la final, dels quals formava part.

Tal com va manifestar públicament el president Josep Maria Bartomeu dissabte passat, el FC Barcelona considera que l’aplicació d’aquesta mesura és inadmissible, i suposa una vulneració del dret a la llibertat d’expressió dels seus socis i aficionats.

El portaveu del Club, Josep Vives, ha explicat en declaracions a Barça TV: “El Club ha enviat un escrit avui mateix, a la Delegació del Govern de Madrid i a la Federació Espanyola de Futbol reclamant explicacions per aquesta decisió. Que ens expliquin per què s’ha pres aquesta decisió. Per què en el seu moment no es va comunicar quan s’havia de comunicar, en el marc dels òrgans en què el Club estava representat a l’hora d’organitzar el dispositiu de seguretat d’aquesta final de la Copa del Rei”.

Vives no va descartar que el Club emprengui altres accions en funció de quina sigui la resposta. “Un cop hi hagi una resposta a aquesta comunicació, a aquest escrit que enviem avui, veurem quina és la posició del Club i si el Club emprèn algunes accions perquè considerem que va haver-hi una vulneració dels drets fonamentals de la nostra afició. Nosaltres el que no podem tolerar en cap cas, és que hi hagi algú que vagi qualificant els nostres aficionats de fanàtics, quan resulta que van ser un exemple una vegada més -i ja en són moltes-, de convivència, de pau, de tranquil·litat i d’harmonia. En una graderia, al Wanda Metropolitano, on hi havia gent de tota mena que pensava molt diferent”.

El portaveu també va deixar clar que en cap moment es van plantejar aquestes actuacions en les diferents reunions celebrades per coordinar el dispositiu de seguretat. “El Club això ho ignorava del tot perquè en cap moment, repeteixo en cap moment, se’n va parlar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut