Fuenlabrada - Barça Lassa: Capacitat de reacció (75-93)

Els blaugranes capgiren l’electrònic al tercer quart en un partit en què Tomic ha dominat la pintura sense donar opció als rivals

No és com es comença, sinó com s’acaba (75-93). Després d’un inici irregular, els blaugranes s’han refet i han superat amb claredat el Fuenlabrada. El punt d’inflexió ha estat el tercer quart, moment en què els homes de Pesic, amb caràcter al llarg de tot al partit, s’han apoderat del marcador amb Tomic, MVP del matx, i Ribas desmuntant la defensa local. Amb aquest triomf el Barça Lassa ja és matemàticament equip de play-off.

Caràcter. L’exhibit per Pesic en un temps mort i que s’ha traslladat als seus homes per refer-se d’un parcial inicial d’11-0. Una personalitat exhibida amb una defensa neta i un atac anotador que han permès reduir la distància i inclús posar-se per davant a l’electrònic. Però ser un vendaval intermitent ha penalitzat el Barça Lassa, que ha marxat als vestidors amb un punt de desavantatge (41-40). Un Tomic estel·lar a l’interior de la pintura ha sostingut els culers i s’ha erigit en la mà anotadora, deu punts, i defensora que ha desarborat un Fuenlabrada inspirat.

El tercer quart, el coet del Barça

Tomic ha continuat imposant la seva llei a la botella. No solament amb els seus oxigenadors punts, sinó també amb els seus rebots diligents –ha estat el màxim rebotejador del matx, amb deu. Al govern del pivot croat s’hi ha sumat Pau Ribas des de la direcció de joc i un canell calent. Progressivament, el Barça Lassa ha ampliat distàncies a l’electrònic i ha aconseguit una màxima de +17 (49-66). Els culers han afeixugat el seu oponent amb un bagatge ofensiu, però també defensiu. Bona prova n’és el parcial del tercer quart: 8-26.

A partir d’aquest moment, els blaugranes no han vist perillar la victòria, la 21a de la competició domèstica. I, per tant, a falta de cinc jornades per al final, el grup de Pesic encara té opcions per disputar la segona plaça. Contra el Fuenlabrada, el Barça Lassa ha exhibit capacitat de reacció després de veure’s per darrere en el marcador. Però un intens Pesic des de la banda sempre encomana el caràcter al seus homes, que el traslladen a la pista.