Barça Lassa – MoraBanc Andorra: Campions de la Lliga Catalana! (89-70)

Els de Pesic vencen amb claredat un MoraBanc Andorra que ha estat superat per la intensitat i l’encert blaugrana des del primer moment, i sumen la seva novena Lliga Catalana consecutiva, la primera en el palmarès del tècnic serbi

El Barça Lassa s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana després de superar el MoraBanc Andorra per 89-70 a Reus. En un partit molt llarg, de gairebé dues hores, els de Pesic han cimentat el seu triomf en un inici molt sòlid i un encert extraordinari en el llançament que els han permès endur-se un matx que han controlat de principi a fi.

Els de Pesic han sortit més endollats al parquet que el seu rival, amb un Adam Hanga molt intens en els primers compassos. El conjunt barcelonista ha anotat sempre amb facilitat per acabar amb un clar 27-13 favorable en els primers deu minuts de bàsquet a Reus que, a més, ha estat decisiu per al triomf.

A l’inici del segon quart els culers s’han enfilat fins al 36-13, màxim avantatge del matx. Amb un joc col·lectiu excepcional liderat per Hanga i Navarro, els de Pesic han superat clarament un rival que ha intentat reaccionar a base de triples de Shurna, el millor andorrà a la primera meitat (40-23, min 15). Però el Barça Lassa no s’ha deixat sorprendre i, gràcies al domini en el rebot i a l’encert en el tir, ha marxat cap al vestidor amb un còmode 50-35.

Reacció andorrana a la represa; el Barça Lassa sentencia al darrer quart

L’equip de Joan Peñarroya ha volgut sortir del descans amb una altra cara, però el Barça Lassa no ha permès cap tipus de sorpresa. Tomic (11 punts al període) ha estat el líder blaugrana durant el tercer quart (58-40, min 23). Els avantatges barcelonistes sempre han oscil·lat al voltant dels vint punts, tot i que ha estat el MoraBanc Andorra qui ha guanyat el parcial (17-18) per arribar a l’últim quart amb el resultat de 67-53.

Ja en els darrers deu minuts un parcial de 15-3 ha assegurat el triomf dels blaugranes, que han igualat de nou els 26 punts d’avantatge del segon període (83-56, min 34). El parcial ha sentenciat el conjunt andorrà, superat pel joc barcelonista. El ritme del matx ha baixat en el tram final, i els dos equips s’ho han pres amb més calma, fins a arribar al 89-70 que atorga la novena Lliga Catalana consecutiva al Barça Lassa i el segon títol de la temporada després de la Copa del Rei guanyada al mes de febrer.