Bartomeu: “Serem inflexibles contra el frau”

Bartomeu: “Serem inflexibles contra el frau”

El president del FC Barcelona ha repassat l’actualitat blaugrana i ha fet balanç de la temporada davant el Senat, posant en valor “la importància del doblet, el 8è de la història del Club”

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha repassat l’actualitat blaugrana en el discurs inicial de la reunió del senat del Club, i s’ha mostrat clar i contundent amb la lluita contra el frau, després de l’operatiu que el dia del Clàssic va destapar una xarxa de revenda d’entrades: “Els asseguro que serem inflexibles contra el frau. El dia que ens va visitar el Madrid vam detectar quasi 3.000 entrades falsificades creades a partir d’abonaments dels socis i ara comença un procés intern per depurar responsabilitats”, ha dit el president, que ha afegit que  “el compromís de la Junta Directiva és que tots els abonaments que quedin alliberats després d’aquest procés aniran directament a disposició dels socis que estan inscrits a la llista d’espera d’abonament a l’Estadi”.

Balanç de la temporada

Bartomeu també ha fet balanç esportiu del curs i ha qualificat la temporada “de 9, una temporada excel·lent, hem aconseguit el doblet i hem batut el rècord d’imbatibilitat a la Lliga, i per primera vegada hem aconseguit la Copa del Rei en les cinc seccions”. El president blaugrana, però, ha volgut “destacar el valor i la importància d’aquest doblet, el 8è de la nostra història. Hem guanyat la millor Lliga del món amb una gran superioritat, i ja són 7 en les darreres 10 temporades”. A més, ha posat en valor la figura d’Ernesto Valverde, recalcant que “bona part de l’èxit de la temporada porta el seu segell, estàvem convençuts que el seu perfil tècnic i humà era l’idoni per ocupar la banqueta del primer equip”.

Pel que fa a la Copa del Rei, la quarta consecutiva que assoleix el primer equip, ha recordat que “es va guanyar amb una exhibició del nostre estil i d’una manera d’entendre el futbol única” i a més, ha lamentat l’eliminació de la Lliga de Campions, afegint: “Això ens exigeix continuar millorant i reforçant-nos perquè la temporada que ve tornarem a aspirar a tot”. Tot i així, Bartomeu ha posat en valor la gran era que viu el Club, amb 32 títols des del 2005, més que qualsevol altre equip.

Josep Maria Bartomeu també ha fet una reflexió sobre els interessos externs de les darreres setmanes per restar valor a l’èxit del doblet i al triomf en la Lliga, que l’equip de Valverde ha guanyat amb una diferència molt considerable respecte als seus rivals: “Sabem que des d’alguns sectors es tracta sempre de restar importància als mèrits del nostre equip, però us asseguro que el món del futbol valora molt el que hem aconseguit aquest curs. Des del Club ens hem mantingut al marge de tot perquè volíem estar centrats a rematar la feina, però el que està clar és que el Barça és elogiat, admirat i respectat arreu del món”.

Homenatge a Andrés Iniesta

El president s’ha desfet en elogis cap al capità blaugrana, explicant: “Andrés Iniesta representa els nostres valors, el nostre estil de joc, el nostre model formatiu, la capacitat d’integració al nostre Club i a Catalunya, el compromís amb uns colors i la generositat amb els seus companys. Iniesta és el nostre orgull i segur que tornarà al Club, casa seva”. Pel que fa a l’homenatge: “Diumenge, celebrant el doblet, tindrà l’homenatge que es mereix, i divendres, li dedicarem un acte de comiat institucional, envoltat de tota la gent que l’estima i que ha estat important en la seva carrera”.

Renovacions

Bartomeu també ha recordat les renovacions de jugadors importants com Gerard Piqué, Sergi Roberto, Carles Aleñá i, sobretot, de Leo Messi, recalcant que “continuarem gaudint del millor jugador de la història del futbol”. A més, ha agraït la feina de Gerard López al Barça B i ha mostrat la seva confiança en el nou tècnic, en Francesc Xavier Garcia Pimienta, recentment campió de la UEFA Youth League. “Seguirem apostant per la Masia i per la formació esportiva i humana dels nostres joves. Que ningú dubti que mantindrem el nostre model de joc i de formació perquè forma part de la nostra essència”.

L’èxit a les seccions

“Les seccions també han aconseguit un fet inèdit aquesta temporada, i és que és la primera vegada a la història que hem guanyat les Copes del Rei dels 5 esports professionals, quelcom que cap altre club al món pot aconseguir”, ha explicat Bartomeu. A més, ha felicitat a l’handbol i l’hoquei per les Lligues i als d’Edu Castro també per la Lliga Europea aconseguida recentment a Porto, que ha coronat el triplet de la secció: “Som el Club poliesportiu més important del món”, ha refermat el president.

Espai Barça

Pel que fa a l’Espai Barça, “recentment hem tingut l’aprovació del pla urbanístic per part de l’Ajuntament de Barcelona, amb un acord municipal d’amplíssim consens que era essencial per poder impulsar el projecte”, ha explicat. A més, Bartomeu s’ha mostrat contundent: “Puc garantir que l’Espai Barça es farà i que serà el millor complex esportiu del món en el centre d’una gran ciutat. Complirem amb el mandat dels socis i farem possible el somni de tants i tants barcelonistes”.

Posicionament i defensa de la llibertat d’expressió

Bartomeu ha volgut explicar directament als senadors el posicionament del Club en un moment de context polític molt difícil i excepcional per Catalunya. “Com a directius, tenim una gran responsabilitat: ser fidels als valors i a la història del Barça, al sentiment que som ‘més que un club’ i al que representem per a molts catalans i catalanes. Hem de ser coherents amb la pluralitat i la transversalitat de la nostra massa social, sense renunciar mai als principis que formen part de la nostra ànima fundacional”.

Un dels moments que més han valorat els senadors és la defensa contundent que ha fet Bartomeu sobre el dret a decidir i la llibertat d’expressió dels socis i aficionats blaugrana: “Defensem i defensarem drets fonamentals com la llibertat d’expressió i el dret a decidir, perquè estem a favor de la democràcia. És lamentable, impropi d’un estat de dret, que es requisin samarretes grogues o xiulets, abans d’un partit de futbol, o que es vulgui sancionar qui expressa un crit en un estadi. Segur que us recorda èpoques molt llunyanes”.

A més, el president ha destacat que el Club seguirà defensant la llibertat d’expressió “allà on calgui” i ha posat com a exemple de perseverança la decisió de la UEFA invalidant les sancions per l’exhibició d’estelades “Aquesta setmana el Comitè d’Ètica, Control i Disciplina de la UEFA ens ha donat la raó i ha deixat sense efecte la sanció de 150.000 euros per l’exhibició d’estelades”. També ha felicitat públicament el nou president de la Generalitat, el Molt Honorable Joaquim Torra, a qui ha desitjat “sort i encert en la seva nova tasca al capdavant del Govern de la Generalitat”.

Àrea Social i Fundació

Finalment, el president també ha volgut destacar “la gran tasca impulsada des de l’Àrea Social”, posant com a exemples alguns projectes ja consolidats com la Diada del Soci Solidari, l’Espai d’Animació, l’Espai Jove o el programa T’acompanyem amb la Creu Roja. Pel que fa a la Fundació, Bartomeu ha recalcat que “està consolidant el seu nou pla estratègic i ja hem superat el milió de beneficiaris arreu del món, en un total de 53 països, i que la major part d’ells són nens i nenes de Catalunya”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut